28. februar, 21.00 - KONCERTNA PROMOCIJA: WOODEN AMBULANCE / SPECIJALNI GOSTI: ON TOUR

Share


U subotu, 28. februara 2015. godine, u Omladinskom klubu "Skladište" održana je koncertna promocija albuma "Rough Charms" osmočlanog subotičkog orkestra WOODEN AMBULANCE, koji ovom prilikom u svom gradu koncertno promoviše svoj najnoviji, treći album. Specijalni gosti koncerta su bili senzualna beogradska akustična grupa On Tour.

WOODEN AMBULANCE

(americana/indie folk-rock)

http://woodenambulance.bandcamp.com/

http://www.facebook.com/wooden.ambulance

http://www.youtube.com/user/woodenambulance

WA je prethodno objavio dva odlična studijska albuma, “Intersection” i “River Sand”, ali i svirao više desetina koncerata po celom regionu – svi koji su ih videli više puta znaju da njihovi koncerti nikada nisu isti. Pored “standardnih” koncerata i tradicionalnih biciklističkih turneja, turneje po Holandiji, ali i učešća na promocijama kompilacija “Bistro na rubu šume” i “Pesme ispod pokrivača”, WA su učestovali i na prvom Americana Night festivalu u Domu omladine.

Do sada su delili binu sa izvođačima poput: Rykarda Parasol (USA), Picastro (CAN), David Dondero (USA), Oldseed (CAN), Ryland Bouchard (USA), Jenn Kelly (USA), Flamenco Tief (UK), Birdt, Port of Call, Shireen (NL), Sarsaparilla (USA/De), Rosa Parks, Medaia Fiai (HU), Veliki Prezir, Rebel Star, Stray Dogg, On Tour, Ana Ćurčin, The Mothership Orchestra, Kristali, Virvel, Nina Romić, Went, Straight Mickey & the Boys, Ilija Ludvig, Jovanović, Felon, Elephant & the Moon, Umreti Fit i mnogim drugima.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Wooden Ambulance:

Tibor Takács - klarinet, saksofon

Predrag Majkić - bubanj

Boris Čegar – klavijature

Davor Bašić Palković – bas gitara

Srđan Terzin – gitara

Goran Grubišić – glas, gitara, usna harmonika

Bernadett Brestyánszki – violončelo

Dína Brestyánszki – violina

Specijalni gost:

Anamarija Tumbas - glas


ON TOUR

https://forontour.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/pages/On-Tour/242812165784946

Trogodišnje istraživanje sinemaskop pejzaža rok muzike u vinilnim rilnama i preživljavanje u devedesetim i dvehiljaditim donelo je u On Touru autohtono čitanje sa višeglasnim pevanjem, akustičnom pratnjom i slikama života sa margine. Pegaz od stiropora zapleten ovaj put u žice beogradske sedmice, negde između bloka 45 i vrha Bulevara kralja Aleksandra (možda baš iznad Đeram pijace), i dalje pripoveda priču nekada davno ispričanu u filmu “Heartworn Highways”. Folk rock u Srbiji možda ima drugačiju konotaciju, ali ako se zagrebe malo ispod površine, negde malo sa strane, i ovde i tamo, život se nije mnogo promenio. A muzika? Muzika putuje slobodno, bez vremenskih i geografskih ograničenja.

Rečima Žikice Simić: „Da su Tauns van Zant i Emilu Haris – pošto su otpevali zajedno 'If I Need You' na albumu 'Texas Rain' – odlučili da snime ploču, onda bi ona zvučala kao debitanski album On Tour. On Tour su pravi, vrlo relevantni nastavljači velike tradicije kantri rok dueta na čijem su jednom kraju Grem Parsons i Emilu Haris, a na drugom Boni Prins Bili i Šajen Meri Majz. Ivana, Vlada i Marko su pokazali potpuno razumevanje ovog idioma. Istovremeno su ga obogatili – kao što su to radili, recimo, Tindersticks – nekim evropskim sastojcima. Sve u svemu, sjajna ploča. Ivana peva... ne znam... neverovatno.“

Pozivajući se na komenatar o njihovom prvom istoimenom albumu, koji je upriličio Žikica Simić, od drugog se očekuje najmanje duplo jača recenzija. Ako je to uopšte moguće.

Bend On Tour čine:

Ivana Smolović (Intruder, Ika),

Vladimir Marinović (Ventolin)

Marko Ćebić (The Mothership Orchestra).