14. mart, 22.00 - KONCERT: SHIZOMANTRA / DJ ROPE

Share


U subotu, 14. marta 2015. godine, u Studiju 11 sa početkom u 22 časa nastupe su održali bend Shizomantra i Dj/producent Rope, iz Banje Luke.

Nastupi se realizuju u okviru razmene banjalučkih i subotičkih muzičara, nakon uspešnog gostovanja subotičkih bendova Nafta, Neuroleptic Trio i Mršavi Pas 27. februara u Banjaluci. Razmenu umetnika iz Subotice i Banjaluke organizuje Društveno-kulturni centar "Incel" Banjaluka u saradnji sa Fondacijom "Danilo Kiš" Subotica i Studiom 11.

SHIZOMANTRA je instrumentalni bend iz Banjaluke. Nastali su 2008. godine, a bend čine muzičari iz poznatih banjalučkih bendova Revolt, Recall i Deer In The Headlights! Kombinacijom stilova kao što su psychedelic, stoner, post rock, shoegaze, dub i kraut rock, Shizomantra želi da iskrivi našu percepciju i povede nas na intergalaktičko sonično putovanje. Krajem 2013. godine objavili su svoje prvo muzičko izdanje, live album "Između dvije mantre" snimljen u studiju ICBL Čajavec. Album je snimio i producirao Srđan Radaković. Postavu benda čine: Božidar Milošević – bas gitara, Tica Milan – električna gitara, Kukolj Saša – električna gitara i Maksim Erbez – bubnjevi.

Više o bendu:

https://www.facebook.com/Shizomantra

http://shizomantra.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/watch?v=lc10GiDP9og

 

ROPE (Petar Bilbija) je aktivno počeo da nastupa i producira muziku 2000. godine. Njegove početke u muzici su obeležili osnivanje i učešće u brojnim bendovima sa različitim muzičkim uticajima, od hip-hopa, hard kora, do elektronskih muzičkih žanrovima i tako dalje. Kasnije je proširio svoj rad na muziku za film, televiziju i pozorište, učestvujući u mnoštvu stilski različitih projekata. Trenutno glavni fokus njegovog rada je na sopstvenim muzičkim projektima pod nazivom r0pe, pod kojim nastupa uživo i izvodi dab improvizacije. Pored akutelne liste EP-a pod tim imenom, u poslednje vreme počeo je novi projekat pod nazivom ISON .

Više o DJ Rope-u:

https://soundcloud.com/r0pe

http://r0pe.bandcamp.com/

http://is0n.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/user/r0pesounds


Foto: Aki Photoguru