20. MART, 20.00 - KLUB PUTNIKA: DŽIBUTI

Share


U martu Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" vodi nas u Džibuti, malu muslimansku državu u istočnoj Africi, nekadašnju francusku koloniju na rogu Afrike, koja je kroz istoriju bila naseljena raznim plemenima, a danas ovde žive plemena Afar i Somali Isa. Ovu daleku i mnogima nepoznatu, ali egzotičnu i fascinantnu afričku zemlju predstavili su nam Ines Strahinja i Nemanja Mutić iz Subotice, koji su nedavno posetili (i doživeli!) Džibuti.

Voditelj i animator Kluba putnika je Igor Mijić, student geografije, putnik i avanturista iz Subotice.

Susret avanturista i ljubitelja putovanja održan je u petak, 20. marta 2015. godine sa početkom u 20 časova u Omladinskom klubu "Skladište".Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive priče sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustva, upoznavanje sa kolegama putnicima...

U Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima "Kluba putnika" razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.