18. april, 17-22 - SUMMER3P FESTIVAL: DAN OTVORENIH VRATA

Share


Organizatori Summer3p festivala i Nevladina organizacija “AŠC” proslavili su dvostruki jubilej - 10 godina Festivala i 12 godina postojanja organizacije raznovrsnim i zanimljivim programima koji je bio održani 18. i 25. aprila 2015. godine u Subotici. U Omladinskom klubu ”Skladište” Fondacije "Danilo Kiš" u subotu, 18. aprila 2015. godine od 17 do 22 časa bio je održan: „Summer3p festival – Dan otvorenih vrata”. Ulaz je bio slobodan.

PROGRAM - Omladinski klub "Skladište"

Od 17.00

LIKOVNA RADIONICA EMILA KADIRIĆA, akademskog slikara iz Subotice, i saradnika Festivala proteklih osam godina.

IZLOŽBA UMETNIČKIH RADOVA JUGOSLAVA ĆUGE SIVIĆA, saradnika Festivala proteklih sedam godina.

TNG ART RADIONICA SLIKANJA SPREJEVIMA kroz šablone specijalnom tehnikom. Donesite majicu, kapu, košulju - izaberite šablon i napravite svoj Summer3p komad odeće.

IZLOŽBA FOTO, VIDEO I UMETNIČKOG NASLEĐA SUMMER3P FESTIVALA

PROMOCIJA MONOGRAFIJE FESTIVALA

Muziku i atmosferu proizvodiće dj Ascaloon.

 

Od 20.00

Koncert: "ZVUK PTICA"

Tri subotičke ekološki angažovane partnerske nevladine organizacije “Riparia”, “Arttrust” i “AŠC”, iz potpuno različitih domena delovanja i prakse, ujedinile su se u projektu „Zvuk ptica“, u borbi za potpunu obustavu lova na prepelice i grlice, ugrožene vrste ptica, po uzoru na zakonodavstva nekih zemalja članica Evropske unije.

Ovim putem predstavljamo najkreativniji segment, improvizovanu muziku inspirisanu zvukovima i oglašavanjem ptica. Tokom koncerta će i sami učesnici moći da se oprobaju u komponovanju melodija sa zvucima ptica, kroz interaktivni multimedijalni performans. U drugom delu koncerta biće predstavljena muzika grupe Dharma.

DHARMA je subotički muzički duet koji izvodi stilski nedefinisanu improvizativnu muziku inspirisanu unutrašnjim zvukom. Muzika DHARME je kombinacija različitih akustičnih i električnih instrumenata, procesora i lupera. U jednočasovnom koncertnom repertoaru ove grupe mogu se čuti eksperiment, interaktivna razmena ideja sa osvrtom na džez, drevne sanskritske mantre, prakse sa zvukom i igru akustike. Čine ga Jasna Jovićević (saksofoni, frule, udaraljke) i Armand Mesaroš (bas). U segmentu Zvuka ptica priključuje se i Bojan Bojić, a scenografiju je izradio Jugoslav Ćuga Sivić.

http://www.summer3p.org

http://www.zvukptica.rs

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.