19. APRIL, 19.30 - RADNA SOBA: (R)EVOLUCIJA SVESTI - DEBATA: PRAVO ŽENA NA ABORTUS

Share


U okviru projekta "Radna soba" Fondacije "Danilo Kiš" Udruženje građana "Sekularni krug" iz Subotice poziva sve radoznale, gladne znanja i kvalitetnih razmena mišljenja da učestvuju u snimanju 12. epizode emisije"(R)evolucija svesti" koja će biti snimljena pred publikom u nedelju, 19. aprila 2015. godine sa početkom u 19.30 časova u Omladinskom klubu "Skladište". Ulaz je slobodan.

Tema 12. epizode-debate nosila je naziv: "Pravo žena na abortus".

Voditelj emisije je Tejmur Šihmamedov, strukovni ekonomista. Ova emisija je bila snimana kao debata u kojoj je učestvovala Nada Dabić,predstavnica Žena u crnom. Ispred Svetosavska omladine i Dveri nije se pojavio niko, kao ni otac Daragan koji je takođe bio pozvan na debatu.

...

Diskutanti se raduju mogućnosti da odmah osete reakcije publike, da čuju smeh i potencijalno negodovanje, kao i da odgovore na sva pitanja koja im se postave u vezi sa aktuelnom temom emisije ili temama iz prethodnih epizoda, kao i sa emisijom u celosti. Kako navode, nije im želja da nekome nameću mišljenja, već najviše što žele je da svoje mlade i ostale sugrađane podstaknu na kritičko promišljanje te da se u njima, nakon što čuju neke stavove učesnika, probudi iskra radoznalosti i da sami dalje istražuju, saznaju nove informacije, činjenice i iz toga izvlače sopstvene zaključke. Cilj emisije "(R)evolucija svesti" je, dakle, da se u opuštenoj atmosferi priča o različitim naučnim i društvenim temama, propuštajući ih kroz prizmu kritičkog razmišljanja, naučnog pogleda na svet i humora. Emisija "(R)evolucija svesti" može da se prati na sledećem linku: youtube.com/user/revolucijasvesti?sub_confirmation=1.

Udruženje građana "Sekularni krug" iz Subotice se aktivno zalaže za ljudska prava, promovisanje naučnog pogleda na svet i kritičkog razmišljanja. Ova sekularno-humanistička grupa se protivi praznoverju, dogmama i svakom vidu diskriminacije i netolerancije.

Više o grupi i njenim emisijama:

facebook.com/resvesti

youtube.com/user/revolucijasvesti?sub_confirmation=1

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.