23. APRIL, 19.30 - KLUB PUTNIKA: FILMSKO PUTOVANJE KROZ KOLAŽ FRANCUSKOG FILMA

Share


Klub putnika: Filmsko putovanje kroz kolaž francuskog filma

Posetioci aprilskog Kluba putnika imali su priliku da se kroz inserte filmova koji koriste Francusku kao scenografiju, prošetaju francuskom Provansom, čuju muziku svirača, provozaju se starim parobrodom, osete vrevu modernog i starog Pariza. Voditelj Kluba putnika Igor Mijić poveo nas je na to filmsko putovanje kroz Francusku u četvrtak, 23. aprila 2015. godine u 19.30 časova u Omladinskom klubu "Skladište".

Kada pomislimo na Francusku, prve asocijacije su: Ajfelov toranj, parfemi, vino, sirevi i visoka moda. Francuska je zemlja prepuna kontrasta, raznolikih pejzaža i bogatog kulturnog nasleđa. Na svojoj teritoriji ima oko 40000 zamkova. Gotička umetnost je nastala na njenom tlu u XII veku. U XVI veku su prvu jelku okitili Francuzi, a tradicija nošenja venčanica koja se zadržala do danas je nastala takođe u ovoj zemlji, davne 1499.godine. Najveći kanjon u Evropi Verdon se nalazi u Francuskoj. U ovoj zemlji je kuvanje umetnost, a vino neizostavni pratilac svakog obroka.

Voditelj i animator Kluba putnika je Igor Mijić, student geografije, putnik i avanturista iz Subotice.

Ulaz je slobodan.

Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive priče sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustva, upoznavanje sa kolegama putnicima...

U Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima "Kluba putnika" razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.