16. MAJ, 19-01: NOĆ MUZEJA - IZLOŽBA: NOĆ U GRADU

Share


U okviru Noći muzeja, manifestaciji koja se u subotu, 16. maja 2015. godine održavala u celoj Srbiji, u Galeriji Omladinskog kluba "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" od 19 do 1 sat bila je postavljena izložba pod nazivom "Noć u gradu".

"Noć u gradu" je zamišljena kao tematska izložba na kojoj je učestvovalo nekoliko likovnih autora, i autorka sa audio-vizuelnim radom,  mlađe generacije iz Subotice, koji su svojim radovima dočarali Grad i gradsku atmosferu, na umetnički način. Izložba je zamišljena kao svojevrsna ambijentalna postavka sa atmosferom gradske noći.

Autori koji su učestvali na izložbi su: Vanja Subotić, Svetlana Ždrnja, Maja Rakočević Cvijanov, Ervin Kanjo, Ema Pešti, Geza Ric i Zlata Vojnić Kortmiš.

Noć muzeja, najposećenija manifestacija u oblasti kulture, koja se na popularan način bavi muzejima i kulturnom baštinom, ove godine se održava dvanaesti put. Noć muzeja je ujedno deo Evropske Noći muzeja čijoj se inicijativi Srbija priključila 2006. godine.

Izložbu su podržali Preduzeće za proizvodnju, održavanje i projektovanje signalizacione opreme "SELMA" iz Subotice i Rasadnik "Pokret Gorana Subotica".

 

ZLATA VOJNIĆ KORTMIŠ: Video rad na temu Noć u gradu pod nazivom Grad u pokušaju

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.