Share


TRENCHTOWN FESTIVAL '07.

Festival se održava na specifičnoj lokaciji, duboko u srcu palićke šume kraj Subotice, na starom, napuštenom salašu (Etno Camp), a u okviru festivala dobro funkcioniše i kamp gde festivalski posetioci i gosti mogu da nađu po više nego pristupačnoj ceni mesto za odmor.

 Trenchtown festival je ove godine održan od 28. aprila do 2. maja. Festival se održava na specifičnoj lokaciji, duboko u srcu palićke šume kraj Subotice, na starom, napuštenom salašu (Etno Camp), a u okviru festivala dobro funkcioniše i kamp gde festivalski posetioci i gosti mogu da nađu po više nego pristupačnoj ceni mesto za odmor.


Ove godine Trenchtown festival je imao tri stagea, sa 101 izvođačem iz preko deset zemalja.

Muzički program se održavao na Glavnom trgu Kampa gde su, između ostalih, nastupile poznata hrvatska grupa Cubismo, svetski čuveni bend iz Budimpešte Anima Sound System i zvezde domaće savremene muzičke scene Rambo Amadus, Eyesburn, Ortodox Celtsi, Darkwood Dub, Ajs Nigrutin, Ghetto Campania, Samba NS-a, Drum and Zez, Perpetuum Mobile, Repetitor, Pionir 10, Ana Never, Irie FM i mnogi (stvarno mnogi!) drugi...


Na festivalskom DJ Platou su nastupili poznati majstori elektronskog zvuka – Oliver Ho (London), Steve Gerard (London), Tarmo Vannas (Estonija), Poli (Mađarska), Amor (Hrvatska) uz podršku svih najkvalitetnih domaćih di džejeva!


Na ovogodišnjem Rege ćošetu vernoj publici su se predstavili Chalice Sounde System (Francuska), Love Allience (Mađarska), Memo Records (Mađarska), Nesvrstani (Beograd), Unafected (Bih), Yahstice Sound (Hrvatska), Yah Messen Yah (Gornji Milanovac) i mnogi drugi sound systemi iz regiona...Trenchtown festival je ove godine ponudio svojim gostima sasvim novi muzički ugođaj obogaćen visokokvalitetnim zvukom i pažljivo odabranom i umetnički osmišljenom rasvetom!Trenchtown je započeo kao inicijativa mladih ljudi iz Subotice sa željom da se reafirmiše dobro poznata festivalska kultura grada i ceo projekat predstavlja fuziju modernog stvaralaštva iz zemlje i inostranstva uopšte: muzičara, strip crtača, ekologa, radio amatera, producenata filma i animacije, rezbara, plesa i žonglera. Ovogodišnji moto -- TOLERANCIJA JE UŽIVANCIJA! -- najbolje ilustruje misiju projekta koji se odnosi na zbližavanje mladih i razvoj demokratskog duha, što je sasvim razumljivo obzirom da je ceo muzički događaj ponikao u multikulturalnoj sredini kao što je Palić i Subotica!Osim muzičkog programa, tokom Festivala održavale su se različite radionice, sa besplatnim učešćem, koje su se odvijale na srpskom i mađarskom jeziku (foto, književna, likovna, strip, novinarska, dramska radionica...), kao i volonterski omladinski rad.


Zvanično pivo festivala je bilo Jelen Pivo Apatinske pivare, voda Festivala je Zlatibor voda, a projekat je, između ostalih, podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, EXIT Festival Novi Sad, Skupština Opštine Subotice, Direkcija za izgradnju Opštine Subotica. Medijski pokrovitelji Festivala je Radio B92.Festival je organizovala FOKUS Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice.


Više informacija na: www.trenchtown.org, kao i galerija fotografija!