30. jun - 1. jul, RADNA SOBA: IZVOĐAČKA RADIONICA UMETNIČKOG STUDIJA „NEŠTO KREARTIVNO“

Share


Od 30. juna do 1. jula 2015. godine,  od 13 do 17 časova, u Omladinskom klubu "Skladište" održala se radionice Umetničkog studija "Nešto KreARTIvno“. Radionice su vodili: Bojana Stanković, Mihajlo Plankoš, Nataša Sparić, Milena Arsić i Jovan Stamatović-Karić. Prijave su u toku. Učešće je besplatno.

Umetnički studio „Nešto KreARTIvno“ želi da podeli svoja znanja, iskustvo i veštine sa svim zainteresovanima. Radionica ima dva dela: upoznavanje sa osnovama klovnovske glumačke tehnike i trening fizičkog teatra, koji se sastoji od vežbi zasnovanih na improvizaciji i koji razvija kod glumca osećaj scenskog vremena i prostora. Radionica upoznaje sve zainteresovane sa tehnikama i veštinama  primenjenim u predstavi "San letnje noći“ - „Snoviđenje u noć Ivanjsku“ Viljema Šekspira u izvođenju Umetničkog studija „Nešto KreARTivno“.

Klovnovska tehnika kao osnova za rad na ulozi daje najčistije crte likovima, kakva god tema bila – ekstremna situacija na sceni (fizička, psihička, emotivna), svesno, podsvesno, nesvesno, životinja, čovek, svečovek, oduzimanje reči, sluha, vida od glumca i vraćanje istog, glad, žeđ, snovi itd.

Klovnovska tehnika upoznaje glumce sa svesnim korišćenjem svog tela, dok trening fizičkog teatra uči da veruju svom telu, koriste fizičko pamćenje, genetski kod, podsvesno i nesvesno.

Vežbe nisu povezane sa temeljnim konceptima jugoslovenske pozorišne škole (psihološka motivacija postupaka, sukob kao osnova dramske radnje itd), međutim otkrivaju vezu između koreografisanih glumačkih etida i stvaranja psihološkog podteksta.

Radionice podrazumevaju zagrevanje, upoznavanje sa osnovama i rad na materijalu. Za radionicu je potrebno poneti sportsku opremu i peškir.

Zainteresovani za radionice mogu se prijaviti putem elektronske pošte na: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Polaznici radionice dobijaju i popust na predstavu "San letnje noći“ - „Snoviđenje u noć Ivanjsku“: facebook.com/events/412881948897774/.


Projekat je podržala Fondacija "Danilo Kiš" u okviru konkursa "Radna soba".