29. avgust, 19.45 - RADNA SOBA: (R)EVOLUCIJA SVESTI - VEGANSTVO

Share


U okviru projekta "Radna soba" Fondacije "Danilo Kiš" Udruženje građana "Sekularni krug" iz Subotice poziva sve radoznale, gladne znanja i kvalitetnih razmena mišljenja da učestvuju u snimanju nove epizode emisije "(R)evolucija svesti" koja će biti snimljena pred publikom u subotu, 29. avgusta 2015. godine sa početkom u 19.45 časova u Omladinskom klubu "Skladište". Ulaz je slobodan.

Tema nove epizode nosi naziv: "Veganstvo". Veliki broj ljudi nije čuo za vegane, a dosta njih ne razlikuje vegane od vegetarijanaca. Tokom emisije pokušaćemo da damo odgovore na neka pitanja u vezi sa ovim načinom ishrane i života. Gošća emisije je Isidora Karisik (facebook.com/jane.cooneybaker1), veganka i LGBT aktivistkinja. Voditelj emisije je Tejmur Šihmamedov, strukovni ekonomista.

“(R)evolucija svesti” je naučno-popularna talk-show emisija čiji je cilj da u opuštenoj atmosferi priča o raznim temama, propuštajući ih kroz prizmu kritičkog razmišljanja i naučnog pogleda na svet. Diskutanti se raduju mogućnosti da odmah osete reakcije publike, da čuju smeh i potencijalno negodovanje, kao i da odgovore na sva pitanja koja im se postave u vezi sa aktuelnom temom emisije ili temama iz prethodnih epizoda, kao i sa emisijom u celosti. Kako navode, nije im želja da nekome nameću mišljenja, već najviše što žele je da svoje mlade i ostale sugrađane podstaknu na kritičko promišljanje te da se u njima, nakon što čuju neke stavove učesnika, probudi iskra radoznalosti i da sami dalje istražuju, saznaju nove informacije, činjenice i iz toga izvlače sopstvene zaključke. Cilj emisije "(R)evolucija svesti" je, dakle, da se u opuštenoj atmosferi priča o različitim naučnim i društvenim temama, propuštajući ih kroz prizmu kritičkog razmišljanja, naučnog pogleda na svet i humora. Emisija "(R)evolucija svesti" može da se prati na sledećem linku: youtube.com/user/revolucijasvesti?sub_confirmation=1.

Udruženje građana "Sekularni krug" iz Subotice se aktivno zalaže za ljudska prava, promovisanje naučnog pogleda na svet i kritičkog razmišljanja. Ova sekularno-humanistička grupa se protivi praznoverju, dogmama i svakom vidu diskriminacije i netolerancije.

Više o grupi i njenim emisijama:

facebook.com/resvesti

youtube.com/user/revolucijasvesti?sub_confirmation=1

Fondacija "Danilo Kiš" je u septembru 2014. godine raspisala poziv "Radna soba" sa ciljem da podstakne pojedince i udruženja da promišljaju svoju ulogu u zajednici, da sebe gledaju i razvijaju kao nosioce novih kulturnih strujanja i promena, te da javni prostor posmatraju i brane kao svoj. Omladinski klub “Skladište” zamišljen je, dakle, kao RADNA SOBA za sve koji se (pro)nalaze na putu ka realizaciji svojih ideja, zamisli i projekata kojima Grad i svoje neposredno okruženje čine lepšim, dinamičnijim, zdravijim i boljim.