HRIZANTEMA III: PRINT PARTY SA DR GNOJEM

Share


U sklopu III izdanja Međunarodnog festivala horor i filma fantastike “Hrizantema” Fondacija “Danilo Kiš” predstavlja: Print Party sa dr Gnojem, u petak, 30. oktobra 2015. godine u dvorištu Art bioskopa "Aleksandar Lifka", od 20.30 sati.

Print Party sa dr Gnojem je fabrika buba i lobanja sa jednim radnikom-direktorom-doktorom Gnojem, koji će svoje bube i lobanje rado i besplatno štampati na komade tkanine koje sa sobom ponesete (A3 format, boje su crna, bela i crvena).

Dr Gnoj (Greed Graphics, Subotica) je subotički strip autor Miroslav Lazendić, čiji se stil može okarakterisati kao post-apokaliptični vizuelni omaž jednoj civilizaciji koja polako tone zatrpana sopstvenim smećem i pohlepom. Dr Gnoj prisutan je na domaćoj strip sceni od sredine 90-ih, kada je počela da radi i subotička strip formacija Entropija. Njegov stil karakterišu intenzivan ritam i jaki kontrasti, na potezu od art bruta do svedene ulične umetnosti. Ilustracije Dr Gnoja obrađuju uglavnom socijalno angažovane teme i ukazuju na ključne tačke kolektivne nekorektnosti savremenog potrošačkog društva.

Objavljivao je radove u “Striperu”, “Patagoniji”, "Kartonu", "Symposionu" i “Stripburgeru”, kao i u sopstvenom periodičnom izdanju “Kick in the Brain”.

Osim stripa, bavi se i street artom i sitoštamparskom produkcijom, pa će posetioci print partija imati priliku da na licu mesta na sopstvenim majicama dobiju printove sa grafičkim rešenjima Dr Gnoja.

Više o Dr Gnoju na www.myspace.com/drgnoj

 

{wegallery}

{/webgallery}