25. novembar, 20h - RADNA SOBA: RAZGOVOR SA POVODOM

Share


U okviru programa Radna soba Fondacije "Danilo Kiš" u sredu, 25. novembra sa početkom u 20 časova, održao se Razgovor sa povodom, serija intervjua sa istaknutim subotičkim muzičarima i umetnicima koje organizuje udruženje gradjana Junior Music Studio . Cilj programa Razgovor sa povodom je predstavljanje umetnika srednje i mlađe generacije široj publici kao i negovanje stvaralačkog potencijala grada.

U prvom razgovoru predstavili su se Jasna Jovićević i Damir Tahiri.

Jasna Jovićević je saksofonistkinja i kompozitorka, koja je provela dvadeset godina u inostranstvu, gde je studirala i nastupala (Budimpešta, Njujork, Toronto, Brazil, Indija, itd). Njeno dugogodišnje muzičko iskustvo u jazz muzici odvelo ju je ka improvizaciji i eksperimentisanju, inspirisana prirodom, jogom i raznolikošću zvuka. Jasna ima master diplomu iz muzike i licencirani je instruktor joge, radi kao pedagog, vodi NVO koji se bavi kulturom, svira u nekoliko bendova, a aktivan je učesnik na lokalnoj i međunarodnoj jazz sceni. Neki od njenih projekata su i Zvuk ptica, multimedijalni muzički performans i akcija, Improv kolektiv i dr.


Damir Tahiri je jedan od osnivača subotičkog Studija 11, i jedan od organizatora ovogodišnjeg festivala Omladina. Takođe i frontmen grupe Nebo Je Crveno.

https://www.facebook.com/StudioJedanaest/

https://www.facebook.com/nebojecrveno/

Udruženje građana - "Junior Music Studio", osnovano je 2006 godine. Cilj udruženja je organizovano bavljenje kulturnim aktivnostima iz oblasti scenske i muzičke umetnosti, negovanje kulturnih vrednosti iz ovih oblasti, organizovanje priredbi, muzičkih seminara, festivala, takmičenja, edukacije mladih muzičara, učestvovanje na manifestacijama i takmičenjima iz ovih oblasti.

Radi ostvarivanja svojih ciljeva Udruženje vrši delatnosti udruženja za bavljenje kulturnim aktivnostima kao i druge delatnosti koje su u funkciji ostvarenja ciljeva Udruženja.

Delatnost rada: organizovanje muzičkih sekcija, muzičkih klubova (gitara, bubnjevi, bass gitara, saksofon, klavir, pevanje itd.), muzičkih seminara, predavanja o muzici u cilju edukacije mladih i razvoja muzičke kulture u oblasti savremene muzike na teritoriji delovanja udruženja, organizovanje festivala, takmičenja, koncerata i učestvovanje na manifestacijama i takmičenjima iz ovih oblasti, kao i publikacija autorskih audio i video materijala.