2. decembar 2015, 20.00 - RADNA SOBA: RAZGOVOR SA POVODOM

Share


U okviru konkursa “Radna soba” Fondacije "Danilo Kiš" u sredu, 2. decembra 2015. godine, sa početkom u 20 sati, u Omladinskom klubu “Skladište” održan je drugi po redu “Razgovor sa povodom”, serija intervjua sa istaknutim subotičkim muzičarima i umetnicima koje organizuje Udruženje građana “Junior Music Studio”. Cilj programa “Razgovor sa povodom” je predstavljanje umetnika srednje i mlađe generacije široj publici kao i negovanje stvaralačkog potencijala grada.

U drugom razgovoru predstavili su se Leonid "Leo" Pilipović i Dario Kostić.

 

 

Leonid „Leo“ Pilipović je srpski strip crtač i muzičar. Najpoznatiji je po stripovima koje je radio za francuske izdavače po scenarijima Žan-Pjera Pekoa i Silvana Kordurija, kao i po sviranju gitare i tambura u rok grupama Džukele i Goblini, te sastavu Slobodana Trkulje. Pseudonim iz 1990-ih mu je „Leo fon Pankerštajn“ („Léo fon Punkerstein“). Radio je omote za muzičke albume poput "Zašto da ne!" Električnog orgazma, kao i za Džukele, Gobline, Partibrejkerse, Iskon... Uporedo sa likovnim radom, kao gitarista je aktivni deo rokenrol scene u Srbiji, svirajući u sastavu Goblini. Svirao je u izvornom sastavu Iskona, a 2001. godine učestvovao je i na muzičkom projektu „Pesme iznad Istoka i Zapada“, na pesmi Partibrejkersa.

 

Dario Kostić se bavi muzikom preko deset godina uporedo svirajući i unapređujući hard core, punk i metal muzičku scenu u gradu. Vodi agenciju Hard Booking koja se bavi organizacijom koncerata i do sada ih je organizovao preko stotinu. Svira u bendovima Nebo je crveno i All The Arms Wee Need. Deo je organizacionog tima festivala Omladina 2015. i 2016. godine.

Udruženje građana "Junior Music Studio" osnovano je 2006. godine. Cilj Udruženja je organizovano bavljenje kulturnim aktivnostima u oblastima scenske i muzičke umetnosti, negovanje kulturnih vrednosti u ovim oblastima, organizovanje priredbi, muzičkih seminara, festivala, takmičenja, edukacije mladih muzičara, učestvovanje na manifestacijama i takmičenjima u ovim oblastima.

Delatnost rada Udruženja: organizovanje muzičkih sekcija, muzičkih klubova (gitara, bubnjevi, bas gitara, saksofon, klavir, pevanje itd), muzičkih seminara, predavanja o muzici u cilju edukacije mladih i razvoja muzičke kulture u oblasti savremene muzike na teritoriji delovanja Udruženja, organizovanje festivala, takmičenja, koncerata i učestvovanje na manifestacijama i takmičenjima u ovim oblastima, kao i publikacija autorskih audio i video materijala.