10. decembar, 20h - Razgovor sa povodom: Robert Tilly i Goran Grubišić

Share


U četvrtak, 10. decembra 2015. godine, sa početkom u 20 sati, u Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" biće održan “Razgovor sa povodom”, serija intervjua sa istaknutim subotičkim muzičarima i umetnicima koje organizuje Udruženje građana “Junior Music Studio”. Cilj programa “Razgovor sa povodom” je predstavljanje umetnika srednje i mlađe generacije široj publici kao i negovanje stvaralačkog potencijala grada. U trećem razgovoru predstaviće se Robert Tilly i Goran Grubišić.

 

 

 

Robert Gottlieb Tilly je bački književnik (pesnik), muzički publicista, muzičar ("roker i bluzer u duši"), radijski voditelj, pevač, slikar, konceptualni umetnik, crtač stripova, karikaturista i prevodilac. Pisao je poeziju, romane, poetsku prozu, eseje i antologije. Poznat je pod imenom Lonesome Bob Tilly.

Goran Grubišić (Ana Never, Wooden Ambulance, Muzički festival Ambush, Studio 11) više je od 13 godina bubnjar i osnivač jednog od najrespektabilnijih post rok bendova u regionu Ane Never, dok ga danas više prepoznaju kao frontmena benda Wooden Ambulance. Jedan je od onih koji vode subotički Studio 11 u kojem snima, producira... Osnivač je Muzičkog festivala Ambush, više godina je učestvovao u organizaciji Muzičkog festivala Trenchtown, a čitavu deceniju je radio za Palićki filmski festival. Kao stejdž menadžer radi na festivalima Jazzire, Etnofest, Džez festival u Kanjiži... Svirao je sa Anom Ćurčin, te u bendovima Pionir 10, Fluat... Već 20 godina je prisutan na muzičkoj sceni Subotice i šire.

Udruženje građana "Junior Music Studio" osnovano je 2006. godine. Cilj Udruženja je organizovano bavljenje kulturnim aktivnostima u oblastima scenske i muzičke umetnosti, negovanje kulturnih vrednosti u ovim oblastima, organizovanje priredbi, muzičkih seminara, festivala, takmičenja, edukacije mladih muzičara, učestvovanje na manifestacijama i takmičenjima u ovim oblastima.

Delatnost rada Udruženja: organizovanje muzičkih sekcija, muzičkih klubova (gitara, bubnjevi, bas gitara, saksofon, klavir, pevanje itd), muzičkih seminara, predavanja o muzici u cilju edukacije mladih i razvoja muzičke kulture u oblasti savremene muzike na teritoriji delovanja Udruženja, organizovanje festivala, takmičenja, koncerata i učestvovanje na manifestacijama i takmičenjima u ovim oblastima, kao i publikacija autorskih audio i video materijala.

Projekat je podržala Fondacija "Danilo Kiš" putem konkursa “Radna soba”.