10-11. decembar - "KAŽI A" vikend mentalnog zdravlja: JAČAJMO REZILIJENTNOST POJEDINCA, PORODICE I ZAJEDNICE

Share


Šta znači mentalno zdravlje?

Mentalno zdravlje ne znači samo odsustvo mentalne bolesti. Rezilijentnost je ključni deo mentalnog zdravlja pojedinca i porodice kao celine. Ona obuhvata svest o sopstvenim nedostacima znanja i veština, aktivan pristup u radu na sebi i poboljšanju kvaliteta života i međuljudskih odnosa, kao i uspešno rešavanje kriznih i stresnih situacija, povećanje kapaciteta emocionalne brige o sebi, asertivne komunikacijske stilove sa drugima i još mnogo drugih aspekata.

Omladinski klub "Skladiše" Fondacije Danilo Kiš otvara vrata za spektar psihoterapeuta i edukanata psihoterapije koji su pripremili nekoliko psihoedukativnih i iskustvenih radionica za vas:

subota, 10. decembar 2016.

10.00-13.00

Radionica: “Asertivna  komunikacija”

Radionicu pripremila i vodi: Aleksandra Radulović Zelenika

Edukativna  radionica na temu “Asertivna  komunikacija” je koncipirana sa ciljem da pomogne u unapređivanju  komunikacijskih veština u  svakodnevnim odnosima. Ukoliko imate problem da iskažete svoje mišljenje, svoje emocije i da se na pravi način zauzmete za sebe, a da ne ugrožavate druge, onda je ovo radionica za vas. Pored iskustvenog dela, govoriće se o asertivnim pravima i prepoznavanju  različitih komunikacijskih stilova kao i o tome kako asertivno uputiti i primiti kritiku. Radionica će vam pomoći da  poboljšate komukacijske veštine i ojačate svoje samopouzdanje.

Aleksandra Radulović Zelenika, psihološkinja i REBT terapeutkinja, sa adolescentima i odraslima radi individualnu psihoterapiju.

Prijave i pitanja: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

15.00-17.00

Radionica: “Uloga očeva u porodici”

Radionicu pripremio i vodi: Boris Telečki

Edukativna i iskustvena psihodramska radionica “Uloga očeva u porodici” obuhvata teme: oblikovanje i razvoj uloge očeva u porodici kroz istoriju, koje su važne konstante, na koju porodičnu dinamiku utiče i kako se u moderno vreme može odrediti pozitivna uloga očeva, šta znači koncept "dovoljno dobrog oca". Biće reči i o tome kako se u ovom kontekstu određuje uloga očeva u razvoju dece, kako utiče kvalitet odnosa majka - otac na porodičnu dinamiku, i zašto je važno baviti se odvajanjem partnerske od roditeljske uloge. Radionica je namenjena očevima, ali i majkama.

Boris Telečki je psiholog i psihodramski psihoterapeut, muškarac, suprug i otac dvoje dece. Redosled navedenih uloga ne određuje prioritete u njegovom životu, jer on svakodnevno uspešno balansira između ovih uloga. Bavi se individualnom i grupnom psihoterapijom.

Prijave i pitanja: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

nedelja, 11. decembar 2016.

10.00-13.00

Radionica: “Emocionalno vezivanje u detinjstvu i odraslom dobu”

Radionicu pripremila i vodi: Marijana Vasilijević

Radionica o “Emocionalnom vezivanju u detinjstvu i odraslom dobu” je namenjena svima koji žele da sagledaju sopstvene načine emocionalnog vezivanja i analiziraju svoj ”socijalni atom”. Učesnici se pozivaju na iskren razgovor i deljenje iskustava o prijateljstvu, vezama, porodičnim odnosima.

Marijana Vasilijević je pedagoškinja i edukantkinja integrativne dečje psihoterapije, njena oblast rada je prvenstveno sa decom u individualnom i grupnom terapijskom kontektsu.

Prijave i pitanja: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

15.00-17.00

Radionica: „Emocionalno vezivanje odraslih osoba sa fokusom na partnerske odnose“

Radionicu pripremila i vodi: Nina Racić

Radionica o „Emocionalnom vezivanju odraslih osoba sa fokusom na partnerske odnose“ namenjena je pojedincima i parovima, koji žele da, kroz različite interaktivne vežbe, bolje upoznaju sebe, postanu senzitivniji za prepoznavanje tuđih osećanja. Naučićete kako da preuzmete odgovornost za sopstveno donošenje odluka pri ulasku u partnerski odnos i osvestite koji su to uzroci u našem postupanju pri relaciji sa drugim ljudima, zbog kojih često završimo u disfunkcionalnim partnerskim vezama koje imaju vrlo sličan obrazac.

Nina Racić je psihološkinja i edukantkinja integrativne psihoterapije pod supervizijom. Ima višegodišnje iskustvo u radu sa ženama žrtvama nasilja i praktikuje gej afirmativnu psihoterapiju.

Prijave i pitanja: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

Dobrodošli ste da učite o sebi, da se osećate bolje sa sobom i u odnosima sa drugima!

Veličina grupa je ograničena, stoga se prijavite što pre. Učešće je besplatno.