8. i 9. mart, 19.30 - SEMINAR: STRATEGIJE USPEŠNOG UČENJA

Share


U utorak i sredu, 8. i 9. marta 2016. godine, od 19.30 do 21 čas u Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" biće održan Seminar "Strategije uspešnog učenja". Učešće je besplatno.

Broj mesta je ograničen. Neophodna je prethodna prijava na: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Želite da brže učite i manje vremena provodite u pisanju domaćih zadataka? Želite više slobodnog vremena? Pripremili smo za vas seminar „STRATEGIJE USPEŠNOG UČENJA“:

Kome?

Seminar namenjen učenicima srednjih škola i studentima.

Šta?

Znanja koja seminar nudi utemeljena su u savremenim saznanjima iz neurolingvistike i neuronauke i teorijskim postavkama transakcione analize o radu mozga, načinima pamćenja te načinima motivacije i samomotivacije.

Ko?

Seminar vodi prof. Marina Balažev, doktorantkinja kognitivne lingvistike i edukantkinja transakcione analize s višegodišnjim iskustvom rada u nastavi kao i u drugim poslovnim sferama (marketing, ljudski resursi; upravljanje kompanijama).

Gde?

Omladinski klub "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" (Park Ferenca Rajhla 12a, zgrada Jadran, II polusprat, ispod Dečjeg pozorišta, desno)

Kako?

Od oblika nastave učesnici će imati radnu skriptu koja prati predavanje i sadrži vežbe za praktično provežbavanje naučenog, uz propratnu pp prezentaciju, kao i materijale sa ključnim tezama, koje će moći da ponesu sa sobom i dalje se služe njima. Rad će biti većim delom individualan (radiće tehnike organizacije vremena na vlastitim primerima; sažimanje teksta i izvlačenje ključnih podataka i sl).

 

SADRŽAJ SEMINARA:

1. PRICIPI I TEHNIKE UČINKOVITOG UČENJA

Mozak - kako učimo i pamtimo

Mentalne mape - učinkovita organizacija gradiva

Kako upamtiti više - učinkovito praćenje nastave

Čitanje s razumevanjem

Saradničko učenje

 

2. „POKAŽI ŠTA ZNAŠ“

Uspešno pisanje kontrolnih zadataka

Rešavanje treme pre ispita

Rešavanje treme od usmenog nastupa

 

3. TEMELJI LIČNE ORGANIZACIJE

Zašto samorganizacija?

Organizacija rada

Psihologija lične organizacije

 

4. KORIŠĆENJE PLANERA ZA USPEŠNO UČENJE I STUDIRANJE

Uhvatite kradljivce vremena

Vreme kao prostor - korišćenje planera

Zaključak seminara

 

Program organizuje prof. Marina Balažev u saradnji sa Fondacijom "Danilo Kiš" Subotica. Pokrovitelj programa je Koordinacija za hrvatsku nastavu u Vojvodini.