15. april, 19.30 - KLUB PUTNIKA: MAROKO

Share


Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" otvara svoja vrata novim pričama neustrašivih avanturista, kao i ljubiteljima putovanja, te nas ovoga puta vodi u Kraljevinu Maroko, modernu i istovremeno tradicionalnu zemlju razdvojenu od evropskog kopna samo 15 km širokim Gibraltarskim moreuzom. Svoja iskustva iz sunčanog i egzotičnog Maroka sa ljubiteljima putovanja podeliće svetska putnica, mlada i radoznala Subotičanka Gloria Lindeman, u petak, 15. aprila 2016. godine, sa početkom u 19.30 sati u Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš". Ulaz je slobodan.

Pri pomenu Maroka i marokanskog grada Kazablanke u svakom čoveku sa ovih prostora bude se romantična sećanja na istoimeni film nezaboravnih Hemfrija Bogarta i Ingrid Bergman. Danas je to veliki, užurbani grad, savremena luka i najjači ekonomski centar Maroka. Pored Kazablanke, drevni gradovi poput Rabata, Fesa, Meknesa, Marakeša i drugih, svedoci su razvoja ove zemlje bogatog kulturnog nasleđa.

Klub putnika  Fondacije "Danilo Kiš" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive priče sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustva, upoznavanje sa kolegama putnicima...

U Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima "Kluba putnika" razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.

Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš", a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju.