20. april, 20.00 - Film: Safire

Share


U okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu" Fondacija "Danilo Kiš", u saradnji sa Ambasadom Australije iz Beograda, ovog meseca će predstaviti kulturu ove daleke i egzotične zemlje mogućnosti, prirodne lepote i visokog kvaliteta života.

 

 

 

sreda, 20. april

20.00


Projekcija filma: "Safire" (103 min)

Režija: Vejn Bler

Uloge:  Kris O' Daud, Debra Mejlmen, Džesika Mauboj

Film je inspirisan istinitom pričom o četiri mlade talentovane devojke aboridžinskog porekla, koje 1968. godine uče o ljubavi i prijateljstvu za vreme rata u Vijetnamu dok kao ženski bend pod nazivom "Safire" zabavljaju američke vojnike u Vijetnamu.

https://www.youtube.com/watch?v=tB3qqSLzfyk

 

Australija je država na južnoj hemisferi koja obuhvata kopno istoimenog najmanjeg kontinenta na svetu, ostrvo Tasmaniju, kao i brojna druga ostrva  u Južnom, Indijskom i Tihom okeanu. Kroz istoriju poznata kao zemlja za progon britanskih zatvorenika, u savremeno doba je zemlja bogate, poznate i priznate kulture.

Australijski nobelovac Patrik Vajt se smatra jednim od najznačajnijih književnika na engleskom jeziku dvadesetog veka. Australijski glumci su Kejt Blanšet, Nikol Kidmen, Hju Džekmen, Rasel Krou, Džefri Raš, Mel Gipson, Hit Ledžer, Naomi Vots, kao i pop pevačica Kajli Minog i mlada reperka Igi Azalea.