26. april, 19h - MUZIČKA VIDEO RADIONICA: OSLOBODI SE I SVIRAJ

Share


U utorak, 26. aprila 2016. godine, sa početkom u 19 časova, u Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" održana je Radionica za  video snimanje, montiranje i postavljanje muzičkih video klipova na internet. Učesnici ove radionice će postati deo kreativnog tima projekta "Oslobodi se i sviraj", koji će pratiti sve muzičke programe projekta,  izveštavati o njima, praviti video i audio klipove, te ih postavljati na Youtube kanal projekta.

Svako koga zanima muzička video produkcija može da učestvuje, bez obzira na prethodni nivo znanja ili tehničku opremu (može da se snima i mobilnim telefonom). Prijava se vrši slanjem poruke na Facebook stranici projekta "Oslobodi se i sviraj". Više o projektu na: https://www.facebook.com/oslobodiseisviraj/

Radionice vode Jasna Jovićević i Armand Mesaroš.

Učešće je besplatno.

Projekat "Oslobodi se i sviraj- muzička improvizacija za sve"

Subotički profesionalni kao i neprofesionalni izvođači, te ljubitelji muzike, bez obzira na godište, muzičko opredeljenje, stil ili nivo muziciranja, slobodni su da se prijave na serijal radionica „Oslobodi se i sviraj“, koje će se održavati na različitim poznatim muzičkim lokacijama u Gradu: 18. maja u klubu Blues Time, 31. maja u Studiju 11, te 9. juna u klubu Blues Time. Tokom radionica će svi učesnici imati prilike da zasviraju i sarađuju sa muzičarima sa kojima nikada do sada nisu imali prilike, stvaraju svoje nove pesme, druže se, uče o principima otvorene improvizacije i pripreme slobodni repertoar za veliki zajednički nastup, koji će se održati 11. juna 2016. godine na Festivalu nove muzike Ambush.

Projekat organizuje Udruženje građana "ArTrust" iz Subotice, uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju i Fondacije "Jelena Šantić", kroz program "Hrabri iskoraci u novim kulturnim praksama". Fondacija "Danilo Kiš" je podržala projekat kroz program "Radna soba".

{webgallery}

(/webgallery}