13. maj, 20h - KLUB PUTNIKA: PUTOPISI SA TAJLANDA

Share


U maju je u okviru Kluba putnika Fondacije "Danilo Kiš" predstavljen Tajland, zemlja osmeha, sjajne hrane, neverovatne prirode i bogate kulture. Doživljaj Tajlanda kroz putopise Nemanje Mutića, koji je u razgovoru sa svojim saputnikom Nemanjom Zarićem, uz fotografije i video zapise dočarao Tajland. Nemanja nam je pripovedao o tome kako su prolazili kroz džungle i pusta ostrva, doživeli desetodnevni kamp meditacije ćutanja, snalazili se po urbanom Bangkoku, i još mnogo toga.

Gost predavač Kluba putnika Nemanja Mutić je diplomirani turizmolog, stručni saradnik Srednje ekonomske škole u Subotici, predavač na radionicama i obukama na temu turizma i višegodišnji turistički vodič. Nemanja je živeo i radio u zemljama Evrope, Azije i Afrike. Zaljubljenik je u avanture i promoter neklasičnih (masovnih) putovanja.

Susret avanturista i ljubitelja putovanja održan je u petak, 13. maja 2016. godine sa početkom u 20 časova u Omladinskom klubu "Skladište".

Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive priče sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustva, upoznavanje sa kolegama putnicima...

U Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima "Kluba putnika" razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.

Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš", a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju.