8. jun: KLUB PUTNIKA: "NOMAD 1" SNEŽANE RADOJIČIĆ

Share


Klub putnika Fondacije “Danilo Kiš” je u junu predstavio legendu koja po svetu putuje biciklom, neizlečivo zaraženu nomadskim načinom života, profesorku srpskog jezika i blogerku Snežanu Radojičić. Ovo drugo po redu gostovanje svetske putnice Snežane Radojičić u Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije “Danilo Kiš” održano je u sredu, 8. juna 2016. godine sa početkom u 19.30 sati. Posetioci su imali priliku da prisustvuju putničkoj tribini o epskom putovanju biciklom koje je započeto 2011. kao krug oko sveta, ali se u međuvremenu pretvorilo u nomadski način života. Priča o pet "naj" zemalja i destinacija: najgostoljubiviji narod, najidealnije mesto za život, najlepši grad, najteža zemlja za putnika, najfascinantniji kulturno-istorijski spomenik... i o pet najinteresantnijih, nezaboravnih iskustava i doživljaja tokom petogodišnjeg lutanja.

Snežana je ujedno predstavila svoju novu knjigu "Nomad 1", a svi zainteresovani posetioci, ljubitelji putovanja, imali su priliku od Snežane da saznaju sve što ih interesuje u vezi sa hrabrim putovanjima, ostvarivanjem svojih snova i putovanjima kao budžet putnik sa desetak dolara dnevno.

Ulaz je slobodan.

Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive priče sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustva, upoznavanje sa kolegama putnicima...
U Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima "Kluba putnika" razmenjuju se priče i fotografije, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.
Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš", a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju.