4. jun, 14.55 - BUS KONCERT: WOODEN AMBULANCE

Share


U okviru Kulturne kampanje Fondacije "Danilo Kiš" "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas" u subotu, 4. juna 2016. godine u Gradskom autobusu br. 6, koji saobraća na liniji Mali Bajmok - Palić - Vikend naselje, održan je koncert u pokretu subotičkog benda Wooden Ambulance

Wooden Ambulance je osmočlani bend iz Subotice koga čine muzičari: Aleksa Otašević, Anamarija Tumbas, Balša Pešikan, Boris Čegar, Davor Bašić Palković, Goran Grubišić, Srđan Terzin i Tibor Takács. Bend je objavio četiri studijska albuma “Intersection”, “River Sand”, "Rough Charms" i "Northern Sadness" (sa muzičarem Robertom Tilijem), kao i album remixa "North From Your Heart: Wooden Ambulance Remixed", i svirao preko sto koncerata po celom regionu. Osim “standardnih” koncerata bend je imao i biciklističke turneje po regionu kao i u Holandiji, te učestvovao na festivalima Waves Vienna, Exit, Festival uličnih svirača, Americana Night, Toochepin... Svi koji su ih videli više puta znaju da njihovi koncerti nikada nisu isti.

Video iz busa: https://www.youtube.com/watch?v=5IUJfNqHbYs&feature=youtu.be

Kulturna kampanja "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas" u organizaciji Fondacije "Danilo KIš" se ostvaruje u različitim javnim prostorima u Gradu, kao što su školska dvorišta, parkovi, javni gradski prevoz i slično, a ima za cilj da promoviše kulturu među stanovnicima Grada, upozna ih sa subotičkim autorima mlađe generacije, podstakne, pre svega mlade, na umetničko stvaralaštvo, te oplemeni svakodnevicu sugrađana. Partneri na projektu su Javno-komunalno preduzeće "Suboticatrans" i Otvoreni univerzitet Subotica.

https://woodenambulance.bandcamp.com

https://woodenambulance.bandcamp.com/album/river-sand

https://woodenambulance.bandcamp.com/album/intersection

Foto: Erol