4. jun, 17.00-02.00 - II SAJAM URBANIH ZANATLIJA

Share


U subotu, 4. juna 2016. godine u Omladinskom klubu "Skladište" od 17.00 do 02.00 sati održan je II Sajam urbanih zanatlija, na kom su učestvovali izvođači i izlagači mlađe generacije iz Subotice i drugih gradova: Emanuel Radak: It's Mantra: Dizajn i izrada odeće (Palić), Jugoslav Ćuga Sivić: Muse Trap Design: Izrada lampi (Subotica), Marko Tomović: Serpico Pizza: Proizvodnja hrane (Subotica) i drugi. Ulaz je bio slobodan.

 

 

 

Sajam je organizovalo Neformalno udruženje građana "Hard Booking" u saradnji sa Fondacijom "Danilo Kiš" i Kancelarijom za mlade Grada Subotice. Tokom Sajma su mladi grafiti umetnici iz Subotice Dejan Stojšić Droid & Marko Stanković Clown oslikali zid hodnika Zgrade Jadran. Za vreme sajma muzički nastup imali su: DJ Alexic Generalstab (dubstep/drum, bass/trip hop) iz Beograda i Mcfly (cloud rap/hip hop/trap/edm) iz Sankt Petersburga, Rusija.

Sajam urbanih zanatlija je projekat nastao sa ciljem da podstiče i promoviše preduzetništvo u oblasti kreativne industrije i primenjene umetnosti, predstavi aktivne zanatlije/primenjene umetnike iz Subotice, i pomogne im u promociji njihovih proizvoda, te informiše, ohrabri i podstakne i druge mlade (sadašnje i buduće) zanatlije/primenjene umetnike u Subotici i šire na započinjanje i razvijanje preduzetništva u njihovoj umetničkoj delatnosti. Ciljna grupa ovog projekta su mlade zanatlije, primenjeni umetnici i kreativci.


Foto: Danijel Bibić