21, 22. jun - PERFORMANS „DA LI STE VIDELI DON KIHOTA?“

Share


Fondacija „Danilo Kiš“ u saradnji sa LDA Subotica i POD Teatrom iz Beograda organizuje dvodnevnu pozorišnu radionicu u Omladinskom klubu „Skladište“. Radionica je deo evropskog projekta “Caravan Next – Feed the Future, European Challenges in the Third Millenium”. Radionica će se održati u utorak, 21. juna i u sredu, 22. juna 2016. godine u Omladinskom klubu „Skladište”, nakon čega će polaznici učestvovati u performansu „Da li ste videli Don Kihota?“. Performans će biti izveden na Trgu slobode u 17 časova u sredu, 22. juna 2016. godine i u Omladinskom klubu Skladište u 19 časova istog dana. Učešće je besplatno a svi zainteresovani treba da prijave svoje učešće na e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Nema starosnih granica.

„Teatar je proces uključen u sve druge procese kao jedna od primarnih ljudskih aktivnosti.“ Jerži Grotovski

Performans „Da li ste videli Don Kihota?“ je ironična i poetična priča o ljudskoj „posvećenoj“ potrazi za velikim životnim idealima, koju ne stižemo da obavimo zbog ideala – Života.

POD Teatar funkcioniše na nezavisnoj sceni već 16 godina a osnovan je od strane baletske umetnice, glumice i pozorišne pedagoškinje Tatjane Pajović. POD Teatar je proces baziran na istraživanju i uspostavljanju odnosa između uloga čoveka i umetnika, razvijajući tako posebnu metodologiju za rad sa decom, mladima i odraslima različitih godišta i opredeljenja, podržavanjući razvoj i aktivizam da bi doprineo stvaranju društva koje podržava inovativnost, kreativnost, duševnost i promenu. Bavi se pozorišnom produkcijom, edukacijom dece i mladih, Teatrom zajednice.

Više o POD teatru:

teatar.wix.com/podteatar#!home/cjg9

facebook.com/Theater-Project- Objective-Drama- POD-Theater- 118345371847864/timeline

Centar lokalne demokratije LDA Subotica je osnovan 1993. godine pod pokroviteljstvom Saveta Evrope na osnovu sporazuma sa Gradom Subotica kao lokalna nevladina organizacija čiji je glavni zadatak bio da promoviše lokalnu demokratiju i ljudska prava u multikulturalnim zajednicama u tadašnjoj ratom razorenoj bivšoj Jugoslaviji. Danas je LDA Subotica registrovana kao lokalno udruženje, članica je Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju – ALDA, čija je glavna misija unapređenje demokratskog upravljanja na lokalnom nivou, podsticanje aktivne participacije građana i približavanje procesa pridruživanja EU građanima u lokalnim zajednicama u Srbiji i AP Vojvodini.

Termini radionice:

21. jun 2016. godine 11h - 14h

pauza

15h - 18h


22. jun 2016. godine 11h - 15h

Performans 17h Trg Slobode

Performans u Skladištu 19h

 

https://youtu.be/X5LFqLO6La8

 

Foto: Nino