27. avgust, 21h - VI Ambush music festival

Share


U sklopu šestog izdanja Festivala nove muzike „Ambush” u subotu, 27. avgusta 2016. godine u Parku Ferenca Rajhla sa početkom u 21 sat nastupali su : Frikardo (Subotica), Sergio Lounge (Beograd) i Ti (Beograd).

PROGRAM, 27. avgust 2016.


21.00

Frikardo (Su)

22.00

Sergio Lounge (Bg)

23.00

Ti (Bg)

00.30

Frikardo (Su)

 

TI


Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a, i u leto 2012. osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Sve to je zabeleženo u prvom videu koji je grupa objavila za pesmu “Koliko dana” (https://youtu.be/QPIPlAfT0js), a ubrzo sledi i spot za pesmu “Da ti želim dobra jutra” (https://youtu.be/86_Vg_z2oxE). Nakon prvog EP-a “Koliko dana”, koji je naišao na odličan prijem publike i kritike, slede albumi “Vidmo se!” i “Život u dvoje” (https://grupati.bandcamp.com).

Muzika grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i prijatnih bas deonica na sintu, sjajnog dvoglasa i jednostavnih hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju i stvaraju prijatnu atmosferu lenjeg kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza.

Muzika:

http://grupati.bandcamp.com

Video:

https://youtu.be/5AYGinxqMgI

https://youtu.be/87cm2ZQv6uo

http://youtu.be/QPIPlAfT0js

http://youtu.be/86_Vg_z2oxE

http://youtu.be/0f6WQqP5JIM

http://youtu.be/APFskwOAYg8

http://youtu.be/YT7enWjjqcs

http://youtu.be/NFNitZA8cdY

http://youtu.be/Ln2cYBrZ8GA

Socijalne mreže:

http://www.facebook.com/grupa.ti

https://twitter.com/grupati

 

SERGIO LOUNGE


Sergio Lounge, dvadesetčetvorogodišnji tastaturista iz Beograda, uspešno se bavi muzikom i srodnim aktivnostima od malena. Pre nego što je pronašao svoj žanr i svoj instrument, oprobao se u raznim sastavima svirajući gitaru, bas gitaru, flautu, kontrabas. Žanr koji je prihvatio na kraju najbolje pristaje njegovom imenu – lounge muzika, sa primesama diska, italo-diska, šlagera i eksperimentalne muzike. Ljubav prema njegovom instrumentu, tastaturi, javila se pre par godina. Originalno razmatrajući da nauči da svira klavijaturu, nije uspeo da nađe odgovarajući model koji će savršeno pristajati njegovoj jedinstvenoj personi. U naletu inspiracije kači svoju šarenu tastaturu oko vrata i započinje koncertnu aktivnost. Suprotno ustaljenom mišljenju, Sergio nikada nije svirao pisaću mašinu. Izlet u te vode ostavlja za svoj unplugged koncert 2018. godine. Sva izdanja Sergio Lounge-a možete pronaći na njegovoj bandcamp stranici: sergiolounge.bandcamp.com

https://www.youtube.com/watch?v=rTAmPYXX6LY

 

FRIKARDO


Frikardo je producent i DJ iz Subotice. Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo kao producent. Godinama je eksperimentisao za raznim žanrovima muzike kao što su hip hop,drum n' bass, bass, što je izazvalo interesovanje raznih izdavačkih kuća za koje je i izdao par izdanja. Godine 2015. u saradnji sa Lyre Records izlazi album "Smoovin’ High" koji nailazi na kritičko odobravanje internacionalne house scene. Prateći interesovanje za house muziku Frikardo razvija sebi svojstven stil sa jedinstvenim tehnikama sečenja i obrade semplova muzike iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina. Rezultat su trake koje u isto vreme odišu deep, soulfull ali i jacking energijom što ih čini omiljenim kod mnogih producenata i DJ-eva širom sveta.

Na Ambushu 6 očekuje nas zanimljiva selekcija funka, rare groova, boogie reizdanja i edita, kao i svežeg preseka savremene klubske produkcije: hip hop, house, bass, electro...

Muzika i video:

https://soundcloud.com/frikardo

https://www.facebook.com/FrikardoMusic/

https://www.youtube.com/channel/UChjRAvV2FXt9zeDseY86Pgw

https://www.instagram.com/frikardo_frikardo/

 

Ambush je festival nove muzike, čiji duh je ponukan idejom organizovanja muzičkih dešavanja koja predstavljaju malo svedočanstvo svega onoga što stvaraju alternativni, ali nadasve kvalitetni izvođači i bendovi u regionu, a koji se tiču savremenog pogleda i tretiranja muzike i umetnosti uopšte, u svim njenim postmodernim obrisima. Od džeza, avangarde, elektronike, nojza, post-roka do kantrija i folka. Prethodne festivalske edicije su nam predstavile neke od najuticajnijih new-age sastava regiona i sveta: Nadja, Oldseed (Kanada), Jeniferever, Dorena (Švedska), port-royal (Italija), Sun Glitters (Luxembourg), Heirs (Australija), Ryland Bouchard, Whenairturnstowater (SAD), Khuda, Shield your Eyes, Illness (Velika Britanija), The Shaking Sensations (Danska), Ilia Belorukov (Russia), Dirac, Lars Stigler, Slon, 53, Killed by 9V Batteries (Austrija), Birdt, Spoelstra, Port of Call, Shireen (Holandija), Lafidki (France), Pozvakowski, Rosa Parks, Torn from Earth, Umreti fit (Mađarska), Nikki Louder, Coma Stereo, Hexenbrutal, The Kojn (Slovenija), Hesus Attor, Man Zero, Žen, Fjodor, Asheraah (Hrvatska), Ana Ćurčin, Threesome, VVhile, Zemlja br. 9, Consecration, Temple of the Smoke, Ilija Ludvig, Ilegalne emocije, Went, The End Is Near, Benjd, Jovanović (Beograd), Emanuil, Nadja, Hton, Tona, Množizvuk, Telefaks, izmenavremena, Jasmine & the Petals, Lakmus Red (Novi Sad), WB41, Ljudske potrebe, Nebo je crveno, Latest Disgrace, Omladinac 11, NeoModern, Zli jezici, Alg0rh1tm, Fluat, Replika 42, delta43, Ivan Čkonjević, Bezdan, Boogie Fadee, Mona Lajza, Rodić - Matijević, Parallel Dimension Orchestra, Atar, Ana Never, Wooden Ambulance (Subotica).

Organizator Festivala “Ambush“ 6 je Fondacija "Danilo Kiš".