17.11. Kis teatar, 19.30: Patrick Marber: Közelebb (Closer) - Bemutató

Share


Estél már szerelembe? Néztél már őszintén a másik szemébe? Bántottál már meg másokat, bántottak-e mások téged? Láttál-e már két összeillő embert? Sértettek-e már meg büszkeségedben? Volt-e már részed megaláztatásban olyan ember részéről, aki azt mondta, szeret, akiről azt hitted, szereted? Meddig áldozhatjuk fel magunkat a szerelem oltárán? Meddig egészséges egy kapcsolat és mikor válik betegessé? Lehet-e egyszerre több személybe is szerelmes az ember?

Sok-sok kérdésre, köztük a fentiekre is keresi a választ a Közelebb. A címválasztás talán azt jelzi, hogy Patrick Marber őszintébben akar beszélni a szerelemről, mint valaha is tették azt a színpadokon.

18 ÉV FELETTIEKNEK AJÁNLOTT! Belépés ingyenes.

Ez a mű színtiszta ösztön és szenvedély. Marber figuráin keresztül csodálatosan írja le a szerelemben mindannyiunk által megélt sérülékenységet, elesettséget, tanácstalanságot, a bennünk rejlő jót és rosszat. Hazugság és szókimondás, vágy és megszállottság, megcsalás és kibékülés kísért a darabban. Fantáziáink, félelmeink, reményeink hű tükre a mű, fájdalmas őszinteséggel, eszköztelenséggel, nyers dialógusokkal. A Közelebb provokatív színdarab, amely felnőttként kezeli nézőit. Nem andalít el, hanem fejbe kólint: el kell fogadnunk az emberi természet árnyoldalait, de tetteinkért vállalnunk is kell a felelősséget.

A szerző azonos címmel a darabból filmforgatókönyvet is írt, melyet Mike Nichols rendezett meg és 2004-ben került a mozikba egészen parádés szereposztással, hiszen Alice-t Natalie Portman, Annát Julia Roberts, Dant Jude Law, Larryt pedig Clive Owen alakította.

Patrick Marber: Közelebb (Closer) - Bemutató

A szabadkai Danilo Kiš Alapítvány színházi műhelyének bemutatója.

Rendező: Kálló Béla

Szereposztás:

Alice – Ejzler Evila

Anna – Temunović Rita

Dan – Hajvert Ákos

Larry – Török Arnold

Az előadás filmanyagát Miskolci Renátó készítette.

 

Korlátozott nézőszám miatt, részvételüket kérjük, jelezzék a 024 523 566-os telefonszámon vagy az Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli e-mail címen!