15. SEPTEMBAR, 19.30 - KLUB PUTNIKA: SEVERNA ITALIJA

Share


U septembru Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" vodi nas u Severnu Italiju, zemlju visoke umetnosti, raskošne arhitekture, slojevite istorije, ukusne hrane, prijatne klime, bogate kulture... Doživite Italiju kroz putopise Nemanje Mutića, koji će nam uz fotografije, video zapise i priču dočarati Severnu Italiju. Nemanja će nam pripovedati o tome kako je prolazio kroz srednjovekovne gradove, izučavao umetnost renesanse, pronalazio tajnovita mesta i još mnogo toga uzbudljivog.

Gost predavač Kluba putnika Nemanja Mutić je diplomirani turizmolog, stručni saradnik srednjim školama u Subotici, predavač na radionicama i obukama na temu turizma i višegodišnji turistički vodič. Nemanja je živeo i radio u zemljama Evrope, Azije i Afrike. Zaljubljenik je u avanture i promoter neklasičnih (masovnih) putovanja.
Klub putnika je održan u četvrtak, 15. septembra  2016. godine sa početkom u 19.30 sati u Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije “Danilo Kiš”.


Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive priče sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustva, upoznavanje sa kolegama putnicima...

U Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima "Kluba putnika" razmenjuju se priče i fotografije, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.

Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš", a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju.