3. septembar, 19.00 - Dan Grada: Koncerti u Parku

Share


U sklopu proslave Dana Grada u subotu, 3. septembra 2016. godine, u Parku Ferenca Rajhla sa početkom u 20 časova nastupali su bendovi: Fatam (Subotica), The Coil (Subotica), From Another Mother (Zagreb) i Hedonist (Subotica). Džez zagrevanje i odgrevanje: Jelena Banjac.

Koncertima je prethodio: Bmx Freestyle Show u okviru promocije Ground Level Festa.

PROGRAM
19.00
Bmx Freestyle Show (Ground Level Fest)
20.00
Fatam
20.45
The Coil
21.30
From Another Mother
22.15
Hedonist

Festival ekstremnih sportova i urbane kulture “Ground Level Fest” održava takmičenja u vožnji sportskih bicikala na specijalnom poligonu, prezentaciju nekonvencionalnih sportova, uz različite radionice i prateći muzički program subotičkih DJ-eva.

Video snimak sa koncerta: From Another Mother

FATAM je alternativni rok sastav iz Subotice  koji je na putu sviranja obrada domaćih i stranih bendova razvio sopstveni muzički izraz i autorsku muziku. Bend čine: Aleksandar Jandrić – vokal / gitara, Marko Ištvančić – bubnjevi, Srđan Dulić – bas gitara.
Više o bendu: https://www.facebook.com/fatamband/

THE COIL je bend iz Subotice koji od januara 2015. godine svira autorsku rok i fanki muziku. Čine ga: Nikola Radonjić - vokal, Marko Kecman – bas, Vladislav Popović - bubanj, Uroš Ambruš - gitara.
Više o bendu: https://www.facebook.com/theteslacoilsu/?fref=ts

FROM ANOTHER MOTHER je melodični progresivni psihodelični post rok trio iz Zagreba, nastao krajem 2013. godine. Nastupi kojih je bilo 15-ak što po Hrvatskoj, što po Srbiji su podosta energični i nabijeni pozitivnim vibracijama. Tekstovi su na engleskom jeziku a teme istih idu u nedogled. Trenutno imaju snimljen EP "Bratebra" sa 4 pesme ali uživo imaju usviran repertoar i do 1 sat autorskih kompozicija (po potrebi).
Više o bendu:
https://www.youtube.com/channel/UCeoL81HVxMJXpDHyirnGk2A
https://fromanothermother1.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/pages/From-Another-Mother/200518210145696?fref=ts

Bend From Another Mother je pobednik Festivala “Omladina” 2016. godine, a njihov koncert za Dan Grada je deo nagrade na ovom festivalu.

HEDONIST je nastao 2009. godine, imao je pet članova i svirao garažni rok. Nakon prvog nastupa na Sjaj festu bend postaje trojka, čime bitno menja zvuk u rok sa primesama fanka ili, kako bi ga neki definisali, „polietly punk-rock“ ili „querky pop-funk“. Kao trojka ulazi u studio, snima nekoliko spotova i nastupa po raznim festivalima i koncertima (Omladina, Sjaj fest, Bunt Rock Master Novi Sad, Bajmok fest, Javna proba, Dan Grada Subotice i dr).

Više o bendu: https://www.facebook.com/Hedonist-237000316477145/?fref=ts

Program organizuje Fondacija “Danilo Kiš” u saradnji sa Gradom Subotica i Kancelarijom za mlade Grada Subotice.