1. oktobar, 17h - Audicija za HOR SAVREMENE MUZIKE

Share


Od septembra 2016. godine Fondacija "Danilo Kiš" pokreće Hor savremene muzike i poziva sve soliste pod tušem da se osmele i pevaju u društvu! Otkrićete i razviti svoje glasovne i performativne veštine, eksperimentisati glasom i biti predmet vođenog eksperimenta, koji je često svojstven savremenim kompozicijama.

Na repertoaru su predviđena dela savremenih kompozitora i muzičkih stvaralaca. Inspiracija su nam progresivni kompozitori, zvukovi iz prirode, avangarda i nova muzika.

Ponovljena audicija za Hor savremene muzike održaće se u subotu, 1. oktobra od 17 sati. Audicija se sastoji od provere sluha i osećaja za ritam. Prethodna priprema za audiciju nije potrebna. Dobrodošli su svi koji gaje ljubav prema muzici.

Hor vodi Melanija Jakšić, profesor solfeđa i muzičke kulture.
Učešće je besplatno.
Prijave slati na mejl Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili se javiti putem telefona 024 523 566 .

Melanija Jakšić je profesor solfeđa i muzičke kulture. Diplomirala je 1999. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku za opštu muzičku pedagogiju.

Kao nastavnik muzičke kulture radila je u Osnovnoj školi „Miroslav Antić” u Paliću, te kao profesor etnomuzikologije i tradicionalnog pevanja u Muzičkoj školi Subotica. Trenutno radi kao profesor solfeđa, teorije muzike i muzičkih instrumenata u Muzičkoj školi Subotica i kao nastavnik muzičke kulture „Miroslav Antić” u Paliću.

Ima dugogodišnje iskustvo horskog pevača, u raznim ansamblima, pod dirigentskom palicom Radojice Milosavljevića, Darinke Matić Marović, Mladena Jagušta, Oskara Danona..., kao i u radu sa horom viših razreda osnovnih škola u Subotici. Poslednje četiri godine aktivno radi sa učenicima Niže muzičke škole Subotica u oblasti kolektivnog muziciranja (horsko pevanje).