Radionica “Progovori jezikom tišine”

Share


Da li si se ikada zapitao/la kako je živeti u tišini? Kako izgleda dan mladog čoveka koji ne može da sluša omiljeni bend na koncertu ili da uživa u potpunoj čaroliji pozorišta ili filma? Da li želiš da saznaš u kojim radostima uživaju ovi mladi ljudi koji imaju iste probleme, dileme i izazove kao i ti? Želiš li da se upoznaš sa znakovnim jezikom, da se družiš sa drugarima iz škole “Dositej Obradović” i da budeš kreativan/na? Možda ćeš upoznavanjem ovog sveta promeniti čitav svoj svet. Dopusti sebi da naučiš i otkriješ nešto novo!

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” u saradnji sa Školskim centrom “Dositej Obradović” iz Subotice, tokom novembra i decembra 2016. godine organizovala je Radionice “Progovori jezikom tišine” na kojima se učio znakovni  jezik. Radionice su se održavale u Omladinskom klubu “Skladište” jednom nedeljno. Radionice je vodio stručni tim Školskog centra “Dositej Obradović”.

U toku prvog ciklusa od osam radionica, polaznici su bili u prilici da izuzev druženja iskuse i nauče osnovne komunikacione fraze i izraze, dvoručnu azbuku, (članove bliže porodice, brojeve). Znakove su učili imitacijom pokreta, pomoću pesama. 

Prvi ciklus radionica je bio organizovan za mlade od dvadeset do trideset godina.

Učešće je bilo besplatno, ali prijave su se vršile putem mejla: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli   ili telefona na broj: 024/523-566.