9.decembar, 21.00 - NEW SPARK JAZZ ORCHESTRA: FLOW VERTICAL

Share


U petak, 9. decembra 2016. godine u Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" sa početkom u 21 čas održan je koncert sa programom "Flow Vertical" kompozitorke i saksofonistkinje Jasne Jovićević. Koncertu je prethodio razgovor o ciljevima, poteškoćama i rezultatima projekta New Spark Jazz Orchestra, u kome su učestvovali Toni Kitanovski, renomirani makedonski gitarista i dekan Muzičke akademije u Štipu, partner projekta, i Jasna Jovićević, idejni tvorac projekta.

Ulaz  je slobodan.

New Spark Jazz Orchestra - Žene Balkana u džezu  je regionalni muzički projekat nastao sa ciljem povećanja broja žena muzičara i kompozitora na regionalnoj džez muzičkoj sceni, poboljšanja profesionalnih mogućnosti žena muzičara kroz jačanje njihovog  kapaciteta i edukaciju, te promovisanja vidljivosti žena umetnica - muzičkih profesionalki, sa uticajem na  kulturni razvoj  Srbije i regiona (www.nsjo.org).

Petnaest profesionalnih muzičarki i kompozitorki iz Srbije, Makedonije i Crne Gore je izabrano da učestvuje i zajedno čini New Spark Jazz Orchestra, ženski orkestar koji svira svoju, autorsku novu muziku. Muzika koju sviraju je sveža, nova, improvizativna i zabavna.

Organizator projekta je subotičko Udruženje građana kooperativa „Artrust“, na inicijativu saksofonistkinje Jasne Jovićević, a partneri su iz Makedonije, Crne Gore i Italije. Projekat je finansiran od strane Balkan Arts and Culture Fund BAC, Vlade Švajcarske preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Evropske kulturne fondacije, te podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.