kampanje "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas" Fondacije "Danilo Kiš" u..." /> 15. januar - Pazite na kulturu, kultura pazi na vas: Koncert: Golden Trio | Fondacija za omladinsku kulturu Danilo Kiš

15. januar - Pazite na kulturu, kultura pazi na vas: Koncert: Golden Trio

Share


U sklopu kulturne by Ads"> kampanje "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas" Fondacije "Danilo Kiš" u nedelju, 15. januara 2017. godine, sa početkom u 19.30 časova, u subotičkoj Hali sportova održan je nastup muzičkog sastava Golden Trio iz Subotice. Kompozicije su izvedene pre početka finalne utakmice Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu.

Golden Trio izvodi dela klasične i filmske muzike. Sastav čine mladi muzičari iz Subotice: Tamaš Kiš - prva violina, Akoš Pletl - druga violina, Adriana Županek - violončelo.

Program je realizovan u saradnji sa Javno-komunalnim preduzećem "Stadion" Subotica.

U želji da kulturu iznese u javni prostor kako bi komunicirala sa što širim auditorijom i razvijala publiku Fondacija "Danilo Kiš" je 2016. godine pokrenula Kulturnu kampanju "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas", koja se ostvaruje u različitim javnim prostorima u gradu, kao što su školska dvorišta, parkovi, gradske institucije, javni gradski prevoz i slično. Kampanja ima za cilj da promoviše kulturu među stanovnicima Subotice, upozna ih sa značajnim autorima, podstakne, pre svega mlade, na umetničko stvaralaštvo, te oplemeni svakodnevicu sugrađana.