04. i 05. februar, KAŽI A: VIKEND MENTALNOG ZDRAVLJA “JAČAJMO REZILIJENTNOST POJEDINCA, PORODICE I ZAJEDNICE”

Share


Mentalno zdravlje ne znači samo odsustvo mentalne bolesti. Rezilijentnost je ključni deo mentalnog zdravlja pojedinca i porodice  kao celine. Ona obuhvata svest o sopstvenim nedostacima znanja i veština, aktivan pristup u radu na sebi i poboljšanju kvaliteta života i međuljudskih odnosa, kao i uspešno rešavanje kriznih i stresnih situacija, povećanje kapaciteta emocionalne brige o sebi, asertivnih komunikacijskih stilova sa drugima.

Omladinski klub “Skladiše” Fondacije Danilo Kiš ponovo otvara svoja vrata za spektar psihoterapeuta i edukanata psihoterapije koji su pripremili nekoliko psihoedukativnih i iskustvenih radionica za Vas:

subota, 4. februar 2017.

10.00-12.00
Predavanje: “Borilački by Advertisement"> sportovi i filozofija za postizanje mentalnog zdravlja”
Predavanje pripremio: Dejan Matlak

Predavanje o borilačkim sportovima i filozofiji za postizanje duševnog i mentalnog zdravlja pruža priliku otvorene diskusije na ove teme. Dobrodošli su svi ljubitelji borilačkih veština, raznih sportskih disciplina i svi oni koje zanima odnos tela i duha. Kao što izreka kaže, "u zdravom telu zdrav duh".

Dejan Matlak je apsolvent antropologije i etnologije, i na drugoj je godini psihoterapijske edukacije u oblasti geštalt psihoterapije. U slobodno vreme voli da se bavi filozofijom, istraživanjem odnosa kulture i kulturnih okvira naših života, filozofije, spiritualnosti i psihoterapije, i dobar je partner u izazovnim egzistencijalnim diskusijama.

Pitanja i prijave: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

nedelja, 5. februar 2017.

10.00-12.30
Radionica: “Porodično nasledstvo”
Radionicu vode: Milana Jovićević i Karolina Vörös

U nedelju, pre Vašeg porodičnog ručka, pruža Vam se prilika da učestvujete na iskustvenoj radionici gde ćete otkriti koji problem može da predstavlja Vaše poreklo u porodičnom stablu, ponavljajući se generacijama. Istražićete šta ste od svojih ličnih “sudbinskih” događaja možda nasledili od predaka i koja su njihova značenja: šabloni u partnerskim odnosima, značajni datumi ili godina života koja se ponavlja kod raznih članova rodbine, bolesti ili nesreće i druge vezane teme koje ćete poneti sa sobom. U radu se kombinuje transgeneracijski pristup i psihodramska akcija (ulaženje u uloge, zamena uloga i dr).

Milana Jovićević je dipl. psihološkinja i psihodramska terapeutkinja. Radi sa decom predškolskog uzrasta, drži psihodramske radionice za omladinu, radionice i predavanja za roditelje o psihološkim i razvojnim temama.

Karolina Vörös je psihološkinja i psihodramska psihoterapeutkinja. Ima iskustvo u radu sa raznim grupama, u okviru psihodramske psihoterapijske grupe.

Prijave i pitanja: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

18.00-20.00
Radionica: “Ciljevi - kako do motivacije?”
Radionicu pripremila i vodi: Jelena Janjić

Sa Jelenom imate priliku da novu radnu nedelju započnete jednim pozitivnim pristupom. Otkrićete: Zašto je potrebno odrediti svoje ciljeve? Ukoliko jeste, kako da to uradim? Da li je neophodno planirati vlastito vreme na dnevnom, godišnjem i petogodišnjem nivou? Šta ako nam ne ide sve po planu? Šta ako ne uspem da ostvarim svoje ciljeve? Ukoliko imate neke od ovih nedoumica, dođite na radionicu da ih zajedno razmotrite i postavite svoje ciljeve! Umesto “od sutra ću” krenite od ove radionice.

Jelena Janjić je defektološkinja i porodična psihoterapeutkinja, sa višegodišnjim terapijskim iskustvom u radu sa porodicama i pojedincima. Samorazvoj i lična afirmacija su njena omiljena područja.

Pitanja i prijave: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Broj učesnika je ograničen, a učešće je besplatno.

Dobrodošli ste da učite o sebi, da se osećate bolje sa sobom i u odnosima sa drugima!