Február 6., 20h - A Színházi Műhely bemutatja: standUP poeTRY

Share


A Színházi Műhely bemutatja

standUP poeTRY
(magánéleti költészet egy órában)

a Danilo Kis Alapítvány Raktár helységében 2017 február 6-án, hétfőn 20.00 órai kezdettel.

Fellépnek:
Ábrahám Izsák, Dimitrov Nikoletta, Horváth Blanka, Király Flóra, Pintér Nikoletta, Szabó Regina, Szecsei Tamás, Tóth Dániel, Vajda Stella

Osztályvezető tanár: Kálló Béla
Segédtanár: Varga Tamás

A belépés ingyenes!

"Haló! Szia! Mindjárt indulunk a Kopasz énekesnő koncertjére, csak előbb megvárjuk Godot-t. Koncert után szervezhetnénk egy romantikus egri csillagnézést is, vagy Gergőnél vehetünk álomfogókat. És mire a gyertyák csonkig égnek, betéved hozzánk a félfülű is. Sajnos késni fog, mert gyilkosság miatt kimarad egy járat az Orient-expresszen. Szegény Ábel, mégmajd ottreked a rengetegben." (Horváth Blanka)
"Képzeljék el, milyen szörnyű volt minden reggel hamarabb kelni, hogy kijuthassak a piacra, ahol véres alkuharcot vívtam a krumpliért és a hagymáért. És ha épen és egészségesen sikerült kijutnom a harcmezőről, még magamnak kellett hazáig elcipelnem a dicső jutalmamat: a kétszer tíz kilós krumplis és hagymás zsákot. De ennek is megvolt a maga jó oldala, mert végre hazaérve felszelhettem a hagymát, amit úgy megsirattam, mint a nénikék a híradót amiben megint a nyugdíjcsökkentésről esett szó." (Tóth Dániel)
,,Attól, hogy talán kellesz nekem, még nem leszek a tiéd! Végtére is nem vagyok én tárgy, amivel azt csinálsz, amit akarsz. De azért te lehetsz az én aranyos kispárnám. Majd játszom veled és még foglak is, alszom: rajtad, veled, melletted, rádfekszem, és lehet még a lábam közé is raklak (mert én így alszom). Aztán eldöntöm kell-e?
Kellesz-e?!" (Szabó Regina)
"Már akkor éreztem, hogy Te bizony kellesz nekem, huncutul próbáltam rád pillantani, többet mosolyogtam talán, mint egész életemben és megpróbáltam érdekes személyiségnek tűnni. Ne kérdezze senki hogyan, magam sem tudom. Aztán otthagytunk titeket, vissza-vissza tekintgettem, amíg befelé siettünk, hátha elkapom a pillantásod, bár nem akartam, hogy észrevedd. Szóval én se tudtam épp mit akarok." (Király Flóra)