15. i 17. jun - Pretpremijera i premijera predstave "Proslava" Kiš teatra na srpskom jeziku

Share


Nakon osam meseci rada mladi glumci, koji se dva puta nedeljno okupljaju na pozorišnoj radionici Kiš teatra na srpskom jeziku u organizaciji Fondacije "Danilo Kiš", spremni su da pred subotičkom publikom izvedu Pretpremijeru predstave "Proslava" u četvrtak, 15. juna 2017. godine sa početkom u 20 sati u svojoj glumačkoj učionici u Omladinskom klubu "Skladište" (zgrada Jadrana, na stepenicama pre Dečjeg pozorišta vrata desno). Premijera predstave "Proslava" biće izvedena u subotu, 17. juna u Dečjem pozorištu sa početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan.

"Proslava" govori o položaju mladih u današnje vreme, ona otvara univerzalna životna pitanja, i lako je identifikovati se sa svim likovima. Ona ostavlja za sobom osećanje nade, a likovima se nudi druga šansa. Samospoznaja kao sredstvo izlečenja. Tekst je nastao kroz glumačke improvizacije. Glumci su kroz vežbe i zadatke koje im je voditelj davao dolazili do suštine onoga što je njihov lik, u kakvom je odnosu sa drugima. Otkrivali su zajedno koji je glavni sukob u komadu. Uporedo sa svim tim elementima nastajao je i tekst.

Igraju: Željana Čović, Nikoleta Koračonji, Nemanja Dimić, Stefan Orovec, Željana Rudić, Mina Vavan i Strahinja Miličević.
Režija: Vladimir Grbić.

Pretpremijera, 15. jun


 

Premijera, 17. jun