14. mart, 19.30 - BELDOCS ECHO: NEOBIČNA LJUBAVNA AFERA SA EGOM

Share


Fondacija “Danilo Kiš” u saradnji sa Festivalom dokumentarnog filma Beldocs organizuje projekcije filmova iz selekcije ovog festivala 2016. godine.

Drugi u ciklusu filmova koji će biti prikazan je "Neobična ljubavna afera sa egom" koji će ljubitelji dokumentarnog filma moći da pogledaju u Omladinskom klubu "Skladište" u utorak, 14. marta 2017. godine sa početkom u 19.30 sati.

Ulaz je slobodan.

Kao mala, režiserka Ester Guld je tačno znala šta želi da postane kad poraste: svoja starija sestra Rovan. Blagoslovena blještećim samopouzdanjem, izgledalo je kao da Rovan ima svet pod nogama: „Sve je moguće, sve dok veruješ u sebe“. U ovom lirskom filmu obožavanje koje režiserka oseća prema Rovan predstavlja početak izvanrednog putovanja koje u svom središtu ima našu potrebu da budemo viđeni i da nam se ljudi dive. Od škotskih seoskih predela do Los Anđelesa – predstavljajući različite likove iz različitih faza života – Ester prati korake svoje sestre. Postepeno, ona otkriva da ta superžena kojoj se divila kao dete nikada nije ni postojala.
Kao u grčkom mitu o prelepom Narcisu, kome je sudbina bila da se zaljubi u sopstveni odraz, vera u sebe koju Rovan oseća se pretvara u osećaj grandioznosti. Čudna ljubavna afera sa egom je magično istraživanje granica između zdrave i nezdrave ljubavi prema sebi. Sa bliskom sestrinskom povezanošću u svojoj suštini, film postaje uzbuđujuća priča o našoj vezi sa egom.

Režija: Ester Gould
Produkcija: Estelle Bovelander, Marieke Oudejans, Joost Seelen,
Constant van Panhuys

Montaža: Katarina Turler
Kamera: Jean Counet
Festivali: IDFA 2015
Trejler: youtu.be/qIYv609txKE