24. mart, 19.30 - Klub putnika: Šri Lanka

Share


Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" otvara svoja vrata novim pričama neustrašivih avanturista, kao i ljubiteljima putovanja, te nas vodi u Šri Lanku, neobično ostrvo, bogato raznovrsnom i prelepom prirodom, nasmejanim i veselim ljudima, kao i zanimljivim kulturnim nasleđem.

Maja Zorić, avanturistkinja iz Beograda predstavila je Šri Lanku, zemlju gde je svaki prostor svačiji prostor, gde autobusi ne zatvaraju vrata, a svako uskače i iskače kada stigne. Ostrvo na kojem se pije slani sok, a ananas posipa biberom, gde se bolest leči začinima, a belance ostavlja sirovo. Ispričaće kako su dobili trećeg člana puta i kako su završili sami u sobi prepunoj dragog kamenja.
Saznaćemo koga je njen muž sve privukao svojom bradom i kako su zbog toga u restoranu slušali čitanja Kurana s radija, posećivali džamije i jeli prstima. Šri Lanka je mesto gde nisu imali mira, a pronašli mir, iako ih  je neko konstantno pratio, nešto nudio, prodavao, pomagao.

Predavanje je održano u petak, 24. marta 2017. godine sa početkom u 19.30 časova u Omladinskom klubu “Skladište”.U Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima "Kluba putnika" razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.
Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš", a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju.