1. april, 10.00 - ŠKOLICA ZA VILENJAKE

Share


Ukoliko vam nije najjasnije zašto je kreativnost najvažnija stvar na svetu, poslušajte Ajnštajna koji je rekao: “Mašta je važnija od znanja.“ + “Logika će vas odvesti od tačke A do tačke B. Mašta će vas odvesti bilo gde.” + “Nikad do otkrića nisam došao isključivo racionalnim razmišljanjem.”


Prvog dana aprila u Omladinskom klubu “Skladište” u organizaciji Fondacije “Danilo Kiš” održana je neobična Radionica ilustrovanja "Školica za vilenjake" koju je vodila Aleksandra Jevtović, pasionirana ilustratorka koja je svoju veliku ljubav pretvorila u posao.

Radionica je inspirisana crtanim filmom “U mojoj glavi” (“Inside Out”, Pete Docter, 2015) te su učesnici bili u prilici da se pozabave svojim osećanjima i da ih ilustruju. Svaki polaznik je izradioi svoj mozak u pop-ap tehnici.
Učešće je besplatno, ali je neophodna prijava na imejl adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili putem telefona 523 566.

Školica za vilenjake je održana u subotu, 1. aprila 2017. godine sa početkom u 10 časova u Omladinskom klubu „Skladište“ (zgrada Jadrana, na stepeniku pre Dečjeg pozorišta, vrata s desne strane).

Aleksandra Jevtović (1985) je doktorantkinja istorije umetnosti, diplomirana inženjerka arhitekture i ilustratorka. Ima petogodišnje iskustvo u prosvetnom radu, sa “malo većom decom” (radi kao asistentkinja). Kao ilustratorka sarađivala je sa Politikinim zabavnikom, Novosti Enigmom, izdavačkom kućom Klet, srpskom redakcijom Deutsche Welle, portalom Tarzanija, Javni servis.me, Šta žene žele, Abnormal Advertising agencijom…
Ilustrovala je udžbenike ruskog jezika, informatike, rubriku “Enigmatski vrtić” Novosti Enigme, knjigu poezije Stevice Rajčetića, roman za tinejdžere Danijela Jovanovića, dizajnirala plakate za dečije predstave i drugo. Učestvovala je na više grupnih i bila autorka četiri samostalne izložbe slika.