Share


TRENCHTIME!

Od prvog do trećeg maja 2008. na palićkom Etno kampu mogli ste naći pregršt muzičkih hepeninga, zgodno mesto za vaš šator, filmske projekcije, književne promocije, umetničke instalacije, mnogo ukusne i zdrave hrane…

 


 

MARČELO
Najpopularniji srpski reper Marčelo nastupio je 3. maja na Glavnoj bini Trenchtown festivala u pratnji benda Shock Orchestra.
Istog dana u okviru pratećeg programa, Marko Šelić (kako je pravo Marčelovo ime) je u Trench Cafeu u 18 h održao promociju svoje prve knjige Zajedno sami, koja se ovih dana pojavila u prodaji u izdanju Vega medije.
Marčelo trenutno snima novi album Treća strana medalje, koji će se pojaviti u prodaji u prvoj polovini juna. Na izdanju su, pored benda Filter Crew, gostovali Wikluh Sky, Suid i grupa Kal.


LET 3!


 

Dolazak na Trenchtown festival 08. potvrdili su članovi kontroverzne hrvatske grupe “Let3”! Za svoje muzičko stvaralaštvo su osvojili veći broj nagrada, među kojima je najreprezentativnija nagrada za pesmu godine u Hrvatskoj koju su dobili 2001. godine za pesmu „Profesor Jakov“.
Pred dolazak na Palić, članovi grupe LET3 svim fanovima Trenchtown festivala obećavaju vrhunski koncert i odličnu zabavu!

DISCIPLIN A KITCHME!
Nakon dužeg vremena, renomirani beogradski bend nastupa i pred subotičkom publikom! Koncert je zakazan za petak, 2. maj, na glavnoj festivalskoj bini. Disciplin A Kitschme sada nastupa u postavi bas gitara/vokal + ženski vokal + bubanj/vokal. Njihov poslednji album “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?”, objavljen u maju 2007. za PGP RTS.


KORAI ÖRÖM!
Kultna mađarska muzička grupa KORAI ÖRÖM ove godine nastupa za prvi maj, na Glavnoj festivalskoj bini. Bend je nastupao po Americi, gde su ih kritičari i publika ocenili kao možda jedan od najboljih psihodeličnih bendova današnjice. Proglašeni su i za najbolji live band u Mađarskoj, i to u par navrata. Nastup Korai Öröm-a biće jedan samosvojan događaj, na nivou spektakla!

SKAJ VIKLER!
Poznati beogradski reper Skaj Vikler (pravo ime Đorđe Miljenović) prvi nastup posle boravka u rialiti šou "Veliki brat, VIP" imaće na festivalu Trenchtown!
Nemali broj ljudi nalazi da je Skaj Vikler jedan od naših najtalentovanijih mladih muzičara, što će nakon nastupa na Trenchtown festivalu postati jasno i onima koji to još nisu shvatili. Vikler ne prestaje da stvara, kvalitet stvorenog ne varira i ne jenjava, a dok čekamo na novu rok–operu (“Viršle sa Senfom“, skoro pa gotovo), upravo je izašao njegov novi solo-abum: svojevrsni odgovor na trenutnu situaciju na sceni, tim povodom simbolično nazvan „Ortaci ne znaju“ (Multimedia Records).
Skaj Vikler nastupa u petak, 2. maja, na Glavnoj bini Trenchtown festivala!BERNSTEYN-RENESANSNA UMETNOST PUTUJUĆIH PEVAČA

Osnovana 2003. u prelepom bavarskom gradu Landsberg am Lech, Bernsteyn je slobodna, unplugged verzija nemačkog renaissance-metal benda Cumulo Nimbus. Od svog osnivanja nastupaju na raznim festivalima, a svojim jedinstvenim pristupom muzici zaslužili su nagradu u svom rodnom gradu 2004. godine.
Bernstein ponovo oživljava višeslojnu i raznovrsnu muziku renesanse svojim pesmama opisujući život XVI veka. Njihovi autorski tekstovi i kompozicije protkani su kako modernim zvucima tako i uticajem polifone muzike Srednjeg veka stvarajući mistične balade i opčinjeno brze plesove u novom ruhu akustičnog roka.
Sastav  učenih muzičara, koga čine Matthias Bober, Patrick Bober, Dorothea Zelinsky, Michael Köhler, Erik Müller, nudi repertoar stare muzike sa puno duha i ponekim odrešenim jezikom nasuprot monotonalnoj srednjovekovnoj muzici.
Grupa Bernsteyn iskorištava bogatstvo zvuka starih instrumenata stvarajući atmosferu entuzijazma koji prožima publiku.
U odeći putujućih pevača i uz svetlost baklji očaraće vas svojom muzikom...

Gostovanje ovog nadasve zanimljivog benda omogućili su: Ambasada republike Nemačke u Beogradu i Nemački savez iz Subotice.


TRENCHTOWN MITOLOGIJAPolaznici Umetničke radionice “Medijala” pod pokroviteljstvom FOKUS FONDACIJE izložiće na ovogodišnjem Festivalu svoje umetničke radove za koje su inspiraciju našli u drevnom svetu mitologije. Izuzev dobro poznatih zmajeva koji vas dočekuju na ulazu u Trenchtown, ove godine radioničari su pored festivalske Terrase “usidrili” umetničku instalaciju NOJEVA BARKA. Ova instalacija je nastala kao rezultat višemesečnog rada, a ceo projekat vodi Goran Vuletić, likovni pedagog iz Subotice.


TRENCHTOWN BIOSKOP

U saradnji sa Vinkovačkim festivalom “DORF - Festival dokumentarnog rok filma” na Trench-u će biti prikazani svakodnevno po jedan film iz ove reprezentativne selekcije. Sve projekcije će se prikazivati na glavnoj festivalskoj bini od 19 časova, pre početka glavnog muzičkog programa.

četvrtak, 1.maj: “Kad muzičari šokiraju”
(Dubravko Jagatić, Hrvatska)

Dinamičan kolaž od 14 priloga u maniri inozemnih glazbenih TV stanica (VH1), s prikazom 14 najneobičnijih autora i njihovih provokativnih poteza kojima su šokirali javnost (od Satana Panonskog preko Siniše Vuce i Dine Dvornika ili Zabranjenog Pušenja pa do LET 3). Radi se o festivalskoj verziji inače dvodijelne serije o najbizarnijim događajima iz novije hrvatske pop rock povijesti, razigranog vizualnog ritma i uzbudljive radnje. O tim događajima govore sami protagonisti kao i svjedoci tih događanja. Jedinstven i pionirski pokušaj koji bi trebao inicirati seriju sličnih projekata i mi se nadamo da će naš festival pomoći u tome.


petak, 2.maj: “Nevidljiva nacija”
(Darko Kovačević, Srbija)


Priča o subotičkoj nezavisnoj glazbenoj sceni, s posebnim naglaskom na sociološki aspekt situacije u kojoj se taj grad i pojedinci koji su se bavili Nečim Drugim nalazili u devedesetim godinama prošlog stoljeća. Lajko Felix, Ludolf Neum i njegov paranormalni džuboks, Džukele i mnogi drugi koji se nisu pojavili na Površini a imali su kvalitetne priče, pojavljuju se u filmu i pričaju o razlozima. Odlični Subotički festivali i događanja koja su obilježila ovaj grad samo su jedan od lajtmotiva ove priče, u kojoj bi se mnogi gradovi mogli prepoznati. Intimna priča sjajnih kreativnih pojedinaca, daju jedno od mogućih objašnjenja o svim događajima iz proteklog desetljeća. Film je urađen pod pokroviteljstvo FOKUS Fondacije iz Subotice.


subota, 3.maj: “Sevdah o rodama”
(Silvio Mirošničenko, Hrvatska)

Edo Maajka je dobio dokumentarac, na vrijeme i još u produkciji HTV. Silvio je odradio dobar posao i uhvatio Edu vještinom iskusnog autora, a rezultat je odličan film, o jednom od najznačajnijih hip-hop autora sa ovih prostora, o kojem vjerojatno svi sve znate. HTV ovim filmom, nadamo se, nastavlja snimanje filmova o autorima koji su obilježili našu Pop Kulturu i čija diskografija s punim pravom zaslužuje ovakve dokumente.


TRENCHSHOP

Od ove godine Trenchtown festival svim kamperima i posetiocima nudi mogućnost kupovine mešovite robe! U ponudi će, osim pića, slatkiša i slaniša, biti i kozmetika, bižuterija od prirodnih materijala, Trenchtown majice…BESPLATAN AUTOBUS!

Trenchtown team od ove godine uvodi veliku novinu za sve ljubitelje Trenchtown zvuka. Od prvog do trećeg maja obezbeđen je besplatan autobuski prevoz za posetioce festivala – Trenchbus. Autobus će voziti od Železničke stanice u Subotici do palićke šume, a biće obezbeđen i povratak!Trenchtown@youtube