19. maj, 20.00 - Filozofski klub "Novi surferi": Bioetičke dileme

Share


Majski Filozofski klub "Novi surferi" na temu "Bioetičke dileme" održan je u petak, 19. maja 2017. godine sa početkom u 20 časova u Omladinskom klubu “Skladište“ Fondacije "Danilo Kiš".

Da li je kloniranje moralno problematično i zašto, je li genetska modifikacija organizama opravdana ili ne, koliko je samoubistvo akt protiv vrednosti života a koliko čin slobodne volje, da li je abortus slobodan izbor ili ubistvo, da li su telesno-motorička i kognitivna poboljšanja upotrebom savremene tehnologije prirodan sled razvoja čovečanstva ili udar na prirodu ljudskog bića; sva ova pitanja upućuju na pitanje mogućnosti jasnog sagledavanja vrednosti života kao takvog pa i njegovog smisla, značenja pa možda čak i misije...  Sem toga bioetičke dileme zauzimaju i bitno mesto u političkom životu kao i stvaranju ličnog pogleda na svet.
Voditelj Filozofskog kluba "Novi surferi" je Boris Čegar, profesor filozofije.
Učešće je besplatno.

Filozofski klub "Novi surferi" je namenjen onima koji žele da: se poduče dobroj komunikaciji i aktivnom slušanju, uče kako da oblikuju misao u reč, zadobiju samopouzdanje i otvorenost za drugačije mišljenje, razviju veštinu vođenja otvorenog dijaloga i argumentovane rasprave, unapređuju svoje govorne i komunikacione veštine, nauče kako se gradi dobar argument, osete atmosferu kvalitetne rasprave, te svetu pristupaju kritički i kreativno.

Organizator Filozofskog kluba "Novi surferi" je Fondacija "Danilo Kiš".