20. MAJ, 19.00-01.00: NOĆ MUZEJA: LIČNE REVOLUCIJE

Share


U okviru Noći muzeja, kulturne manifestacije koja je u subotu, 20. maja 2017. godine održana u celoj Srbiji, u Galeriji Omladinskog kluba "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" od 19 do 24 sata postavljena je kolektivna izložba subotičkih umetnika pod zajedničkim nazivom "Lične revolucije". Tema se odnosi na male revolucije naših svakodnevnih života, važne ili one koje su na prvi pogled manje važne, a koje su nas zauvek promenile. Radovi predstavljaju neki momenat umetničke ili lične male revolucije kod umetnika i vezani su za neki period promene ili značajnog datuma u životu umetnika.

Izložba “Lične revolucije” prikazala nam je radove sledećih subotičkih umetnika: Ksenija Kovačević, Aleksandar Topić, Klajo Adrian, Ivana Marić, Emma Pesti, Marijana Buljovčić, Melinda Torok, Jelena Banjac, Maja Rakočević Cvijanov, Vanja Subotić i Kozma Laura.

Programska tema 14. Noći muzeja je “Velike i male revolucije”. Noć muzeja je najposećenija manifestacija u oblasti kulture, koja se na popularan način bavi muzejima i kulturnom baštinom. Noć muzeja je ujedno deo Evropske Noći muzeja čijoj se inicijativi Srbija priključila 2006. godine.