26. maj, 2017. godine: 21.30 h Dvanaesti rođendan Fondacije Danilo Kiš

Share


Ove godine Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” slavi svoj dvanaesti rođendan koncertima mladih. Osnovana 25. maja 2005. godine, Fondacija nastoji da prepozna i podrži kvalitetan rad mladih pojedinaca kao i udruženih autora i umetnika.

Program u Omladinskom klubu “Skladište” počinje u 21.30 časova a ulaz je slobodan.

Program:


21.30 Nastup polaznika Radionice “Progovori jezikom tišine”
21.40 Hor savremene muzike i gosti bend Ivy
22.10 Iz principa
23.00 Dual

Progovori jezikom tišine
Polaznici drugog ciklusa radionice znakovnog jezika “Progovori jezikom tišine” predstaviće svoj rad kroz pesmu Darka Rundeka “Ruke”. Tokom osam susreta radioničari su imali priliku da usvoje osnove znakovnog jezika kao i da se upoznaju sa mladima koji imaju slušnih poteškoća. Ove radionice su bile organizovane u saradnji sa Školskim centrom „Dositej Obradović“ iz Subotice a učešće je bilo besplatno. Stručni tim koji je radio sa polaznicima čine Tijana Nimčević, Jadranka Opačina i Miroslav Dinić, nastavnici škole „Dositej Obradović“. 

Hor savremene muzike Fondacije “Danilo Kiš”

Hor savremene muzike Fondacije “Danilo Kiš” koji vodi Melanija Jakšić, profesor solfeđa i muzičke kulture se okuplja od oktobra 2016. godine. Na programu su kompozicije: “White winter” kao i kanonske kompozicije. Gosti hora su bend Ivy kojeg čine: Ivana Kecman (vokal), Boglarka Levai (džez klaviristkinja) i Albert Bačlija (bas gitarista).


Iz principa


Sekstet “Iz principa” je oformljen povodom učešća učenika srednje muzičke škole na Jazzik festivalu, a nakon sjajnog prvog nastupa članovi su odlučili da nastave zajednički rad. Trenutno su u procesu snimanja autorskog albuma.
Članovi: Nikola Spasojević (sax), Matija Mitrović (bas gitara, bubnjevi), Goran Biro (bubnjevi), Mate Biro (bas gitara), Luka Malko (gitara) i Pavle Zvekić (klavir) .

Dual

"DUAL" je bend koji broji dva člana, dva rođena brata, Marka Dulića i Srđana Dulića. Ideja  benda je da autorsku muziku prezentuju na drugačiji način, samo putem bubnjeva i basa. Bend je oformljen u decembu 2016. godine ali vrlo ubrzo su usledile autorske numere te je  sada već prvi EP u dogovoru a snimanje se planira za leto ove godine.

Program se organizuje uz podršku Muzičke škole iz Subotice.

Nastupi:

https://youtu.be/MqTvdKpCnt0 - Hor savremene muzike - prvi nastup

https://youtu.be/BU8oSp5rIiU - Hor savremene muzike - drugi nastup

https://youtu.be/f9VK3tdH_N0 - Nastup bendova