Share


KOMPILACIJA ELEKTRONSKE SCENE U SUBOTICI

U izdanju FOKUS Fondacije nedavno je izdata kompilacija elektronske muzike subotičkih autora pod naslovom „Electronic Subway Vol. 1“. Ovaj disk prezentuje bogatu scenu Subotice i bliže okoline, ovog puta podređenu stvaraocima u elektronskom žanru. Svi radovi su prikupljeni od januara do maja 2007. godine i sam CD predstavlja presek stvaralaštva u ovoj vrsti muzike. Preuzimanje je moguće u sekciji - Download.

 
Muzička šarolikost kompilacije daje slušaocu veliku dozu elektronskog i klupskog doživljaja, a kreativnost subotičkih autora nije daleko od svetskih tokova. Kompilacija u jednom dahu objedinjuje presek stvaralaštva prezentujući veterane elektronske scene, kao i mlade autore kojima je ovo prvo pojavljivanje na nekom nosaču zvuka. Ova ploča na određeni način zaokružuje ciklus muzičkih izdanja Fokus fondacije.

Urednik kompilacije SUbway je Andreje Momčilović aka Huge Selecta, DJ iz Subotice.

-- Kompilacija Subway je prirodni nastavak FOKUSovih nastojanja da zabeleži i dokumentuje sve ono što je vredno na muzičkoj sceni našeg grada. Kompilacija elektronske muzike je nastala nakon objavljivanja i promocije kompilacije alternativne i hip hop muzike, a do kraja godine bi trebalo da izađe i kompilacija subotičke etno muzike.

Promocija kompilacije je održana u palićkom Clubu Del Lago. Diskovi su deljeni besplatno, a svi koji žele da dođu do svog primerka diska treba da dođu u prostorije FOKUS Fondacije, Matka Vukovića 1, ili da skinu ceo sadržaj sa web prezentacije http://www.fokus-su.rs.