01-02. septembar PROSLAVA DANA GRADA

Share


Fondacija "Danilo Kiš" se i ove godine priključila proslavi Dana Grada sa nekoliko programa: Nastup Hora savremene muzike, performans Nemanje Dimića, nastup džez sastava "Iz principa", predstava "Proslava" Kiš teatra.

Petak, 1. septembar 2017. godine
14.20h, Mala bina kod Gradske kuće

NASTUP HORA SAVREMENE MUZIKE FONDACIJE “DANILO KIŠ“


U sklopu proslave Dana Grada biće održan nastup Hora savremene muzike Fondacije “Danilo Kiš”, koji vodi prof. muzičke kulture Melanija Jakšić.

PERFORMANS NEMANJA DIMIĆ


Nemanja Dimić je član Kiš teatra Fondacije „Danilo Kiš” koji vodi glumac Vladimir Grbić. Nemanja je završio srednju Politehničku školu u Subotici a amaterski se bavi glumom od svoje desete godine kao i freestyle fudbalom. U slobodno vreme slaže rime i repuje.


NASTUP DŽEZ SASTAVA „IZ PRINCIPA“Sekstet “Iz principa” je oformljen povodom učešća učenika srednje muzičke škole na Jazzik festivalu, a nakon sjajnog prvog nastupa članovi su odlučili da nastave zajednički rad. Trenutno su u procesu snimanja autorskog albuma.
Članovi: Leila Avdić (vokal), Nikola Spasojević (sax), Matija Mitrović (bas gitara, bubnjevi), Goran Biro (bubnjevi), Mate Biro (bas gitara), Luka Malko (gitara) i Pavle Zvekić (klavir) .


Subota, 2. septembar 2017. godine
Dečje pozorište, 19.00 h

KIŠ TEATAR NA SRPSKOM JEZIKU: IZVOĐENJE PREDSTAVE "PROSLAVA"


U sklopu proslave Dana Grada biće izvedena predstava "Proslava" Pozorišne radionice Kiš teatra na srpskom jeziku Fondacije „Danilo Kiš”, u kojima će igrati nova generacija polaznika koju vodi Vladimir Grbić, glumac Narodnog pozorišta Subotice.
Predstava govori o položaju mladih u današnje vreme, ona otvara univerzalna životna pitanja, i lako je identifikovati se sa svim likovima. Ona ostavlja za sobom osećanje nade, a likovima se nudi druga šansa. Samospoznaja kao sredstvo izlečenja. Tekst nastaje kroz glumačke improvizacije. Glumci će kroz vežbe i zadatke koje im voditelj bude davao doći do suštine onoga što je njihov lik, u kakvom je odnosu sa drugima. Otkrivaće zajedno koji je glavni sukob u komadu. Uporedo sa svim tim elementima nastajaće i tekst.

Ulaz na sve programe je slobodan.