2.oktobar, 19:30 - Radionica poezije

Share


Ove jeseni, Fondacija “Danilo Kiš” organizuje Radionicu poezije na koju poziva sve kreativce, sanjare, mislioce, romantike, repere i sve one koji bi želeli da nauče da slažu stihove i rime!

 

U opuštenoj atmosferi, radioničari će istraživati različite aspekte poetskog zanata, kao što su slikovitost, metaforika, kompozicija, ritam. Proučavajući poetsku tradiciju učesnici će steći uvid u različite kreativne strategije pisanja poezije. Učešće u radionici podrazumeva intezivno pisanje i predstavljanje svog rada uz otvorenu diskusiju, što treba da omogući unapređenje književne prakse. Rezultati radionice biće predstavljeni javnim čitanjem stihova na književnoj večeri koja će biti organizovana u decembru.
Radionicu poezije vodi Borislav Stanić, pesnik i profesor srpskog jezika i književnosti. Susreti će se održavati svakog ponedeljka, od oktobra do decembra, u Omladinskom klubu “Skladište“ sa početkom od 19.30 časova. Učešće je besplatno ali je neophodna prijava putem telefona 024/ 523-566 ili slanjem mejla na adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
Borislav Stanić je rođen 1983. godine i završio je studije srpske književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Objavio je knjigu poezije Rupe (Matica srpska, 2012). Svaštari kroz rad neformalne skupine Zarni Vlač. Najnovije uratke (remiks književnih i popularnih tekstova) možete pratiti na blogu (de)montaža atrakcija (http://de-montazatrakcija.blogspot.com/). Njegovi tekstovi su objavljivani i u kultur propagandnom časopisu Fondacije "Danilo Kiš" Karton.

Prijavljivanje počinje: SAD!