28. oktobar, 12h - Radionica TELO KAO INSTRUMENT

Share


Body percussion (Telo kao instrument) je umetnost udaranja sopstvenog tela u cilju proizvođenja različitih ritmičkih zvukova.

Fondacija “Danilo Kiš” od oktobra do decembra organizuje radionice pod nazivom “Telo kao instrument” u Omladinskom klubu “Skladište”. Radionice će se održavati jednom mesečno u trajanju od tri sata.  Prva radionica je zakazana za subotu 28. oktobar 2017. godine sa početkom u 12 časova.  
Učešće je besplatno ali je neophodna prijava putem telefona 024/523-566 ili slanjem mejla na adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
Radionicu vode Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, body percussion izvođači i pedagozi, inače članovi sastava Alice in WonderBand (aliceinwonderband.com).

Koristeći specifične pokrete, ova tehnika utiče na jačanje određenih delova tela i na taj način utiče na reflekse, pažnju i brzinu reagovanja na različite zahteve iz okoline. Body percussion doprinosi razvoju svesnosti o našem telu, kontroli pokreta i jačanju mišića, kao i boljoj koordinaciji i balansu. Istraživanja u oblasti pshologije su pokazala da body percussion poboljšava koncentraciju, pamćenje i percepciju, a može da ima i terapeutska svojstva zbog toga što stimuliše i aktivira naš organizam kako na psihomotornom, tako i na kognitivnom nivou. Osim toga, orkestracija – stvaranje muzike u grupi, kao jedna od tehnika body percussion-a, doprinosi razvoju veština komunikacije i smanjenju anksioznosti u komunikaciji sa drugim ljudima, i posledično, jačanju samopouzdanja i samopoštovanja. 
Bez obzira na prethodno muzičko iskustvo, svako može da nauči kako da iskoristi svoj unutrašnji ritam i istraži zvuk svog tela kroz ovu veštinu najčistijeg muzičkog izražavanja.


https://www.youtube.com/watch?v=MFncn9mOvZA