26.septembar, 11:30 - Otvaranje izložbe Festivalski plakati

Share


Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda, sa odseka Grafički dizajn, u organizaciji profesora Zdravka Mićanovića već osmu godinu osmišljavaju vizuelni identitet Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, predlažući izgled plakata i drugih vizuelnih elemenata festivalske komunikacije. Ove, kao i prošle godine, studentima sa odseka Grafički dizajn pridružili su se svojim predlozima studenti sa odseka Primenjena grafika, predmet ilustracija.

Zahtevi postavljeni pred studente ovim zadatkom su deo programa nastave koju studenti pohađaju ali su i profesionalni izazov – nezaobilazni faktor u radu budućih grafičkih dizajnera, fotografa, ilustratora…
Svoje predloge za XXIV festival dalo je jedanaest studenata sa odseka Grafički dizajn i četrnaest studenata sa predmeta ilustracija.
Mentori:
Odsek Primenjena grafika, predmet ilustracije: redovni profesor Rastko Ćirić
Odsek Grafički dizajn, predmet Plakat: redovni profesor Zdravko Mićanović
Izložba je otvorena 26. Septembra 2017.godine u 11.30 časova u Omladinskom klubu “Skladište“ .  Zainteresovani građani mogu pogledati izložbu do 30.septembra 2017. godine. Izložbu organizuje Međunarodni festival pozorišta za decu u saradnji sa Fondacijom “Danilo Kiš“.
Ulaz je slobodan.